Rusia, acuzată că încearcă să schimbe traseul european al Republicii Moldova

Premierul român Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe liderii de la Chişinău să nu se lase intimidaţi şi să dă asigurări că România susţine parcursul european al Chişinăului.

Urmărește
83 afișări
Imaginea articolului Rusia, acuzată că încearcă să schimbe traseul european al Republicii Moldova

Rusia, acuzată că încearcă să schimbe traseul european al Republicii Moldova

Potrivit unui comunicat al Guvernului, propaganda agresivă a Rusiei, care deformează datele istorice şi ignoră realităţile actuale, trebuie combătută prin toate mijloacele, astfel încât obiectivul de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană să se realizeze.

„Autorităţile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor ştiri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova. Îi încurajez pe toţi liderii de la Chişinău să nu se lase intimidaţi de astfel de acţiuni. România este umăr la umăr cu Republica Moldova în îndeplinirea visului european„, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Dorinţa Republicii Moldova de a deveni stat membru al UE reprezintă alegerea stabilităţii, prosperităţii şi a unei comunităţi de valori şi principii, arată Guvernul, lucruri pe care Rusia continuă să le încalce flagrant, atacându-şi vecinii, cu mijloace convenţionale şi hibride care încalcă în mod flagrant dreptul internaţional.

„Alături de celelalte state membre ale UE, România va continua să sprijine Republica Moldova pentru consolidarea instituţiilor democratice şi a capacităţii de a contracara atacurile hibride agresive cu care se confruntă din partea Federaţiei Ruse”, se mai spune în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici