- Home
- Externe
- MOSCOVA, (08.02.2023, 18:13)
- Mihai Draghici
Rusia avertizează că activităţile SUA, inclusiv susţinerea Ucrainei, afectează Tratatul nuclear
Administraţia Vladimir Putin avertizează că aplicarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic este afectată de politicile Statelor Unite şi de obiectivul învingerii "strategice" a Rusiei în Ucraina, în contextul acuzaţiilor Washingtonului la adresa Moscovei.
Urmărește
4386 afișări
Rusia avertizează că activităţile SUA, inclusiv susţinerea Ucrainei, afectează Tratatul nuclear
"Reamintim că Tratatul START a fost semnat în realităţi politice fundamental diferite şi făcea parte dintr-un proces politic cu caracter complet diferit. Atragem din nou atenţia asupra faptului că politica agresivă a Washingtonului cu obiectivul declarat în mod deschis de a aplica o «înfrângere strategică» Rusiei în Ucraina, unde volumul de armament livrat este în creştere şi unde sunt trimişi instructori, mercenari şi militari din Statele Unite şi din alte naţiuni membre NATO, precum şi confruntarea din toate domeniile de interacţiune interstatală bilaterală practicată de actuala Administraţie americană fac imposibilă gestionarea afacerilor în mod normal", a anunţat miercuri Ministerul rus de Externe, conform cotidianului Le Monde.
Administraţia de la Moscova a reafirmat că Washingtonul a distrus "cadrul juridic" de aplicare a Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START). În urmă cu o săptămână, Moscova a respins criticile Washingtonului privind refuzul inspecţiilor reciproce la baze strategice. "Observăm că, în realitate, Statele Unite au distrus cadrul juridic pentru controlul armamentului şi menţinerea securităţii. Este o situaţie tristă. Totuşi, considerăm că menţinerea Tratatului Noul START este foarte importantă", a declarat săptămâna trecută Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.
Statele Unite au acuzat Rusia că nu se conformează obligaţiilor asumate prin Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START), refuzând inspecţiile pe bază de reciprocitate în baze militare, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Moscova. "Refuzul Rusiei de a facilita activităţile de inspectare împiedică Statele Unite să exercite drepturi importante în virtutea Tratatului Noul START şi ameninţă viabilitatea controlului nuclear între SUA şi Rusia. Rusia nu s-a conformat nici obligaţiei din Tratatul Noul START de a convoca o sesiune a Comisiei Consultative Bilaterale în termenul prevăzut", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
Pe fondul acuzaţiilor reciproce dintre Washington şi Moscova, Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupări în legătură cu nerespectarea de către Rusia a obligaţiilor asumate prin Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic. "Observăm cu preocupare că Rusia nu îşi îndeplineşte obligaţiile juridice" care decurg din Noul Tratat START. Cerem Rusiei să îşi respecte obligaţiile în virtutea acestui Tratat, să faciliteze inspecţiile prevăzute pe teritoriul său şi să reia participarea la lucrările Comisiei consultative bilaterale, organismul care verifică aplicarea Tratatului Noul START", a transmis Alianţa Nord-Atlantică.
În noiembrie 2022, Rusia a anulat participarea la o reuniune programată la Cairo pentru discuţii cu Statele Unite despre reluarea inspecţiilor reciproce la capabilităţile nucleare, în cadrul Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START). Diplomaţi din Rusia şi Statele Unite s-au întâlnit în decembrie 2022, în oraşul turc Istanbul, pentru a discuta o serie de aspecte ale relaţiilor bilaterale, care rămân tensionate. Pe fondul disputelor din ultimii ani, Statele Unite şi Rusia şi-au redus semnificativ personalul diplomatic, inclusiv după o serie de expulzări.
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum afectează muzica modul în care iubești? Ana Maria Ambrosă, psiholog: „Muzica reflectă adesea trăsături de personalitate”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Sfârșit tragic pentru un celebru model! A MURIT la doar 37 de ani, după ce a căzut în gol de la balcon 😲
CANCAN.RO
Anunțul meteorologilor ACCUWEATHER pentru 24 ianuarie 2025. Ce temperaturi vom avea în următoarea minivacanță
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe