Se cer măsuri globale pentru reducerea accidentelor cauzate de turbulenţe

  • Mai mulţi oficiali din aviaţia asiatică solicită măsuri globale pentru reducerea accidentelor cauzate de turbulenţe.
  • Deşi turbulenţele rareori provoacă decese, ele reprezintă principala cauză a accidentelor aviatice.
Urmărește
609 afișări
Imaginea articolului Se cer măsuri globale pentru reducerea accidentelor cauzate de turbulenţe

Se cer măsuri globale pentru reducerea accidentelor cauzate de turbulenţe

Oficiali din aviaţia asiatică cer măsuri globale pentru reducerea accidentărilor cauzate de turbulenţe, pe fondul unor incidente recente care ar fi demonstrat nevoia îmbunătăţirii prognozelor meteorologice transfrontaliere, potrivit Reuters.

Tema este dezbătută la conferinţa de navigaţie aeriană organizată de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO) la Montreal, care a început luni, 26 august, şi continuă până pe 6 septembrie.

Deşi turbulenţele rareori provoacă decese, ele reprezintă principala cauză a accidentelor aviatice, potrivit datelor ICAO.

Experţii avertizează că schimbările climatice ar putea intensifica frecvenţa acestor incidente, ceea ce îi determină pe oficialii din ţări precum Japonia, Coreea de Sud şi Singapore să solicite includerea turbulenţelor în lista de priorităţi, în ceea ce priveşte Planul Global de Siguranţă a Aviaţiei 2026 al ICAO.

O decizie în acest sens ar putea fi luată de cele 193 de state membre ale organizaţiei la următoarea adunare din 2025.

În contextul creşterii preocupărilor legate de turbulenţe, mai ales după ce un incident sever din luna mai, din cadrul unui zbor Singapore Airlines, a fost soldat cu un deces şi zeci de răniţi, unele ţări asiatice au început să facă paşi pentru a îmbunătăţi coordonarea în timp real a schimbului de date meteorologice.

De exemplu, Japonia şi alte state doresc ca informaţiile despre turbulenţe să fie transmise într-un format accesibil, visual, pentru piloţi, în locul formatului text actual.

Conform raportului anual de siguranţă al ICAO pentru 2024, turbulenţele au reprezentat anul trecut aproximativ 40% din totalul accidentelor aviatice care au implicat aeronave mari în operaţiuni comerciale regulate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici