Secretarul american al apărării, angajament „de neclintit” pentru securitatea Israelului

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a exprimat angajamentul „neclintit” al Statelor Unite faţă de securitatea Israelului în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său israelian, în ajunul trecerii unui an de la atacurile din 7 octombrie 2023.

Urmărește
94 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al apărării, angajament „de neclintit” pentru securitatea Israelului

Secretarul american al apărării, angajament „de neclintit” pentru securitatea Israelului

„Secretarul Austin a menţionat că mâine (luni - n.r.) se împlineşte un an de când Hamas a comis cel mai grav atac terorist împotriva Israelului din istoria sa şi a reiterat angajamentul neclintit al SUA faţă de securitatea Israelului, o încetare a focului în Gaza şi o rezoluţie diplomatică care să permită cetăţenilor să se întoarcă în siguranţă la casele lor de ambele părţi ale frontierei dintre Israel şi Liban”, se arată în documentul citat de CNN.

Secretarul de stat Austin i-a reiterat ministrului israelian al apărării, Yoav Gallant, poziţia SUA conform căreia Israelul are dreptul de a se apăra şi a menţionat că SUA menţine „o capacitate semnificativă” de a apăra personalul american şi de a sprijini autoapărarea Israelului.

De asemenea, Austin şi-a exprimat condoleanţele pentru cei doi soldaţi israelieni ucişi într-un atac la 3 octombrie şi a urat „însănătoşire completă pentru cei care au fost răniţi”.

Austin şi Gallant au subliniat, de asemenea, angajamentul lor de a „descuraja Iranul şi partenerii şi proxies susţinuţi de Iran să profite de situaţie sau să extindă conflictul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici