Şeful MI6 afirmă că Rusia se află în spatele unor sabotaje „incredibil de nesăbuite” în Europa / Richard Moore a subliniat importanţa continuării sprijinului occidental pentru Ucraina

  • Şeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii a acuzat vineri Rusia că desfăşoară o „campanie incredibil de nesăbuită” de sabotaj în Europa, intensificându-şi în acelaşi timp ameninţările de natură nucleară pentru a speria alte ţări să nu sprijine Ucraina.
  • Richard Moore, care conduce serviciul de informaţii externe MI6, a subliniat importanţa continuării sprijinului occidental pentru Kiev
Urmărește
268 afișări
Imaginea articolului Şeful MI6 afirmă că Rusia se află în spatele unor sabotaje „incredibil de nesăbuite” în Europa / Richard Moore a subliniat importanţa continuării sprijinului occidental pentru Ucraina

„Dacă i se permite lui Putin să reuşească să reducă Ucraina la un stat vasal, el nu se va opri aici”, a declarat Richard Moore vineri la Paris. „Securitatea noastră - britanică, franceză, europeană şi transatlantică - ar fi pusă în pericol”.

„Am descoperit recent o campanie uluitor de îndrăzneaţă de sabotaj rusesc în Europa, chiar în timp ce Putin şi acoliţii săi recurg la zgomot de sabie nucleară pentru a semăna teama cu privire la consecinţele ajutorului acordat Ucrainei”, a declarat Moore, potrivit Reuters.

Moore, care conduce serviciul britanic de informaţii externe MI6, a subliniat importanţa continuării sprijinului occidental pentru Kiev, deşi Trump a declarat că va pune capăt războiului în 24 de ore - comentarii care au sugerat că preşedintele ales al SUA ar putea exercita presiuni asupra Kievului pentru a semna un acord favorabil Moscovei.

„Costul susţinerii Ucrainei este bine cunoscut, dar costul neacordării acestui sprijin ar fi infinit mai mare”, a avertizat Moore. „China ar evalua implicaţiile, Coreea de Nord ar fi încurajată, iar Iranul ar deveni şi mai periculos”.

Moore a vorbit alături de şeful agenţiei franceze de spionaj DGSE, Nicolas Lerner.

Lerner a declarat că războiul din Ucraina a „pus în joc securitatea colectivă a întregii Europe ...”, dar că evenimentele din Indo-Pacific ar putea pune „în joc viitorul lumii”.

Mulţi oficiali europeni se tem că agenda lui Trump „America pe primul loc” ar putea pune în pericol relaţiile transatlantice şi au fost alarmaţi de unele dintre persoanele nominalizate de Trump pentru funcţii de vârf în domeniul securităţii şi apărării.

Dar Moore a declarat că alianţa dintre SUA şi Regatul Unit „de zeci de ani ... a făcut societăţile noastre mai sigure”. El a adăugat: „Am lucrat cu succes cu prima administraţie Trump ... şi aştept cu nerăbdare să fac acest lucru din nou”.

Rara apariţie comună a celor doi şefi ai serviciilor de informaţii este cel mai recent exemplu al spionilor occidentali care ies din umbră pentru a evidenţia ameninţările tot mai mari la adresa ordinii internaţionale.

În septembrie, Moore şi Bill Burns, şeful CIA, au avut o apariţie publică fără precedent la Londra.

La evenimentul de la Paris, Moore a declarat că, în cei „37 de ani de activitate în domeniul informaţiilor, nu am văzut niciodată o lume mai periculoasă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici