Spania: Cel puţin 48 de migranţi, căutaţi în largul insulelor Canare după un naufragiu

Cel puţin 48 de migranţi daţi dispăruţi în largul Insulelor Canare erau căutaţi duminică de serviciile spaniole de salvare maritimă, deşi nu existau practic speranţe de a găsi supravieţuitori ai naufragiului care a făcut deja nouă victime.

Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Spania: Cel puţin 48 de migranţi, căutaţi în largul insulelor Canare după un naufragiu

Spania: Cel puţin 48 de migranţi, căutaţi în largul insulelor Canare după un naufragiu

Douăzeci şi şapte de persoane au fost salvate în urma tragediei, care a avut loc puţin după miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar nouă corpuri fără viaţă au fost recuperate imediat.

Echipele de salvare spaniole au reluat căutările în cursul dimineţii în El Hierro, una dintre insulele din arhipelagul spaniol Canare, a declarat pentru AFP organizaţia spaniolă de salvare maritimă Salvamento Marítimo.

„Este puţin probabil să putem găsi mai multe cadavre în următoarele ore”, a declarat presei sâmbătă seara Fernando Clavijo, preşedintele regiunii insulelor Canare. El a considerat mai probabil ca trupurile să iasă la suprafaţă „în următoarele două sau trei zile”, în funcţie de curenţi.

Potrivit unor surse apropiate guvernului, la bordul ambarcaţiunii s-ar fi aflat în total 90 de persoane, în loc de cele 84 anunţate iniţial de serviciile de salvare, ceea ce ar ridica numărul dispăruţilor la peste 50.

Accidentul a avut loc la aproximativ 7 kilometri de portul La Estaca de pe insula El Hierro. Potrivit serviciilor de salvare, ambarcaţiunea s-a răsturnat în timp ce majoritatea ocupanţilor săi erau adunaţi pe o parte. Potrivit guvernului spaniol, ambarcaţiunea plecase din Nouadhibou, în Mauritania, la aproximativ 800 km distanţă.

Echipajul naufragiat „nu avea hrană şi apă de două zile”, o situaţie care ar fi putut contribui „într-o oarecare măsură la panică” în momentul salvării şi la răsturnarea ambarcaţiunii în acel moment, a declarat presei Anselmo Pestana, delegat guvernamental pentru Insulele Canare, la La Estaca.

La începutul lunii septembrie, o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în largul coastelor Senegalului, provocând moartea a cel puţin 39 de persoane. Mii de migranţi au murit în ultimii ani încercând să ajungă din Africa în Europa pe ruta periculoasă a Atlanticului, în principal prin Insulele Canare, în ambarcaţiuni supraaglomerate şi adesea precare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici