Papa: Avortul este „crimă”, iar medicii care se pretează la această practică sunt „criminali”

Avortul este „crimă”, iar medicii care se pretează la această practică sunt „criminali”, a reiterat Papa Francisc în timpul zborului de întoarcere din Belgia.

Urmărește
119 afișări
Imaginea articolului Papa: Avortul este „crimă”, iar medicii care se pretează la această practică sunt „criminali”

Papa: Avortul este „crimă”, iar medicii care se pretează la această practică sunt „criminali”

„Femeile au dreptul la viaţă: la viaţa lor, la viaţa copiilor lor. Să nu uităm să spunem acest lucru: un avort este o crimă. Ştiinţa vă spune că în luna concepţiei există deja toate organele... Ucideţi o fiinţă umană. Iar medicii care se pretează la acest lucru sunt, permiteţi-mi cuvântul, asasini. Ei sunt asasini. Şi acest lucru nu poate fi contestat. O viaţă umană este luată. Iar femeile au dreptul de a proteja viaţa”, a notat Papa, conform adnkronos.com.

Referindu-se la regele Baudouin al Belgiei, antiavort, pentru care a anunţat că va continua cauza de beatificare, Francisc a spus: „Regele a fost curajos pentru că, în faţa unei legi a morţii, nu a semnat şi a demisionat. Asta cere curaj, nu-i aşa? Este nevoie de curaj pentru a face acest lucru. Şi el a transmis un mesaj prin asta şi a făcut-o pentru că era un sfânt. Acest om este un sfânt şi procesul de beatificare va continua, pentru că mi-a dat dovada acestui lucru”.

La întoarcerea sa din Belgia, Suveranul Pontif a vorbit şi despre escaladarea situaţiei din Liban.

„Apărarea trebuie să fie întotdeauna proporţională cu atacul. Atunci când există ceva disproporţionat, aceasta arată o tendinţă dominantă care depăşeşte moralitatea”, a denunţat el, după cum relatează Vatican News.

„O ţară care face aceste lucruri cu forţă (...) acestea sunt acţiuni imorale. Chiar şi în război există o moralitate care trebuie păzită. Războiul este imoral, dar regulile de război implică o anumită moralitate”, a notat Papa Francisc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici