Spania încearcă să calmeze disputa cu Venezuela, după ce l-a primit pe opozantul lui Maduro

Relaţiile dintre Spania şi Venezuela sunt la un pas de ruptură, după ce Caracas şi-a rechemat ambasadorul, ca răspuns la comentariile critice ale guvernului spaniol faţă de regimul lui Nicolas Maduro.

Urmărește
585 afișări
Imaginea articolului Spania încearcă să calmeze disputa cu Venezuela, după ce l-a primit pe opozantul lui Maduro

Spania încearcă să calmeze disputa cu Venezuela, după ce l-a primit pe opozantul lui Maduro

Tensiunile dintre Spania şi Venezuela au crescut vineri, după ce Caracas şi-a rechemat ambasadorul din Spania pentru „consultări”, în contextual în care ministrul apărării spaniol, Margarita Robles, a numit regimul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro o „dictatură”, informează AFP.

Situaţia a fost amplificată de întâlnirea de joi dintre premierul spaniol Pedro Sánchez şi candidatul opoziţiei venezuelene, Edmundo González Urrutia, aflat în exil în Spania.

González Urrutia, care a cerut azil în Spania după ce a fugit din Venezuela în urma alegerilor prezidenţiale din iulie, a fost primit de Sánchez.

Întâlnirea a stârnit nemulţumiri la Caracas, iar preşedintele Parlamentului venezuelean a cerut chiar întreruperea relaţiilor diplomatice cu Madrid.

Cu toate acestea, Spania a încercat să detensioneze situaţia, amintind de dreptul suveran al Venezuelei de a-şi rechema ambasadorul.

Ministrul de externe spaniol, José Manuel Albares, a declarat că Spania lucrează pentru menţinerea celor mai bune relaţii posibile cu Venezuela, pe care a numit-o „o ţară soră”.

Tensiunile diplomatice dintre cele două naţiuni au la bază rezultatele disputate ale alegerilor prezidenţiale din Venezuela din 28 iulie 2024.

Deşi Maduro s-a declarat câştigător, comunitatea internaţională, inclusiv Spania, a refuzat să-i recunoască victoria şi a cerut eliberarea rezultatelor electorale oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici