Substanţe chimice, găsite în casa celui care ar fi planificat un atac la concertul lui Taylor Swift

  • Mai multe substanţe chimice au fost descoperite în casa persoanei care ar fi planificat un atac la concertul lui Taylor Swift din Austria.
  • Cele trei concerte ale lui Swift de la Viena au fost anulate miercuri seara din cauza informaţiilor privind ameninţarea teroristă.
Urmărește
478 afișări
Imaginea articolului Substanţe chimice, găsite în casa celui care ar fi planificat un atac la concertul lui Taylor Swift

Substanţe chimice, găsite în casa celui care ar fi planificat un atac la concertul lui Taylor Swift

Suspectul, un tânăr în vârstă de 19 ani, a planificat un atac asupra unui concert al lui Taylor Swift, iar în timpul percheziţiei de la reşedinţa sa au fost găsite substanţe chimice, a declarat directorul general pentru securitate publică din Austria, Frankz Ruf, potrivit Reuters.

Se pare că tânărul intenţiona să fabrice o bombă şi apoi să o transporte cu maşină lângă stadionul unde urma să se desfăşoare concertul, susţin surse austriece. De asemenea, tânărul ar fi intenţionat să folosească macete şi cuţite.

Adolescentul, cu rădăcini din Macedonia de Nord, este considerat principalul suspect şi a colaborat cu un austriac de 17 ani, a mai spus Ruf la radio ORF. Cei doi fac parte dintr-un grup mic pe care poliţia îl cercetează. Anchetatorii au stabilit că tânărul de 19 ani a jurat credinţă grupului radical Statul Islamic.

Cele trei concerte ale lui Taylor Swift la Viena urmau să atragă 195.000 de spectatori. Concertele au fost anulate miercuri seara, după ce autorităţile au aflat despre complot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici