Japonia. Ambasadorul SUA nu va merge la ceremonia de la Nagasaki deoarece Israelul nu a fost invitat

  • Ambasadorul SUA în Japonia va lipsi de la ceremonia de la Nagasaki deoarece diplomatul din Israel nu a fost invitat.
  • Şi alţi ambasadori importanţi ar putea boicota evenimentul.
Urmărește
1312 afișări
Imaginea articolului Japonia. Ambasadorul SUA nu va merge la ceremonia de la Nagasaki deoarece Israelul nu a fost invitat

Japonia. Ambasadorul SUA nu va merge la ceremonia de la Nagasaki deoarece Israelul nu a fost invitat

Ambasadorul SUA în Japonia, Rahm Emanuel, nu va participa la ceremonia de pace de la Nagasaki. Este vorba despre comemorarea anuală a bombardamentului atomic din 1945 asupra oraşului la care ambasadorul nu va merge deoarece diplomatul israelian nu a fost invitat, a transmis ambasada SUA, potrivit CNN.

Ceremonia va avea loc vineri la Nagasaki Peace Park, unde diplomaţii din peste 100 de ţări vor păstra un minut de reculegere pentru a marca momentul în care SUA a aruncat cea de-a doua bombă atomică în Japonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Autorităţile din Nagasaki au fost sub presiunea activiştilor pentru a exclude Israelul din cauza bombardamentelor din Gaza. Rusia şi Belarus nu au fost nici ele invitate din cauza războiului din Ucraina. Primarul Nagasaki, Shiro Suzuki, le-a declarat reporterilor săptămâna trecută că diplomatul din Israel a fost exclus din motive de securitate. Totui, explicaţia nu i-a mulţumit pe diplomaţi. Mai mulţi ambasadori din ţări importante, precum Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada şi UE, ar putea lipsi şi ei de la ceremonii.

Bombardarea oraşelor Hiroshima şi Nagasaki din august 1945 a dus la capitularea necondiţionată a Japoniei şi a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Zeci de mii de oameni au murit, unii pe loc, alţii în lunile şi anii care au urmat din cauza bolilor provocate de radiaţii. În fiecare an, cele două oraşe organizează ceremonii la care participă diplomaţi din întreaga lume. Ceremoniile au rolul de a promova pacea şi ideea că armele nucleare nu trebuie să mai fie folosite niciodată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici