Suedia vrea să reducă imigraţia printr-un nou plan de ajutor pentru dezvoltare

Guvernul suedez vrea să reducă imigraţia ilegală printr-o nouă strategie de ajutor pentru dezvoltare în valoare de 263 de milioane de euro, prezentată joi, relatează AFP.

Urmărește
51 afișări
Imaginea articolului Suedia vrea să reducă imigraţia printr-un nou plan de ajutor pentru dezvoltare

Suedia vrea să reducă imigraţia printr-un nou plan de ajutor pentru dezvoltare

Guvernul suedez a prezentat joi o nouă strategie de ajutor pentru dezvoltare, cu o dotare de 263 de milioane de euro, care vizează reducerea imigraţiei şi accelerarea expulzărilor. Aceste fonduri vor contribui, între 2024 şi 2028, la dezvoltarea ţărilor de origine pentru a „reduce imigraţia ilegală către Suedia şi Uniunea Europeană” , a declarat ministrul cooperării internaţionale, Benjamin Dousa, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vrem să ne asigurăm că ajutorul umanitar, cooperarea pentru dezvoltare pe termen lung şi pacea, securitatea şi stabilitatea interacţionează pentru a aborda cauzele profunde ale strămutării forţate şi ale migraţiei ilegale,” a insistat Ludvig Aspling, purtător de cuvânt pe probleme de migraţie pentru Partidul Democraţilor Suedezi (SD), care face parte din coaliţia guvernamentală.

Suedia intenţionează să aloce un total de 56 de miliarde de coroane suedeze pe an pentru ajutor pentru dezvoltare în perioada 2026-2028, din care aproape jumătate vor merge către Ucraina.

Pachetul urmăreşte, de asemenea, să promoveze întoarcerile, prin consolidarea infrastructurii locale în ţările de origine şi de tranzit. Obiectivul este, de asemenea, de „a ajuta oamenii să-şi găsească un loc de muncă, de a le oferi sprijin psihosocial sau de a le oferi formare profesională ”, a adăugat Aspling.

Guvernul doreşte, de asemenea, să combată traficul de persoane de-a lungul rutelor de migraţie. „Ceea ce prezentăm astăzi este cel mai mare efort de până acum de a lega politicile de migraţie şi dezvoltare”, a mai spus Ludvig Aspling.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici