- Home
- Externe
- KIEV, (20.06.2022, 01:00)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina adoptă un nou set de interdicţii privitoare la cultura rusă. Ce au interzis
Parlamentul ucrainean a votat duminică două legi care vor impune restricţii severe asupra cărţilor şi muzicii ruseşti, în timp ce Kievul încearcă să rupă multe dintre legăturile culturale rămase între cele două ţări după invazia Moscovei, potrivit Reuters.
Urmărește
3385 afișări
Sursa foto: Profimedia
Una dintre legi va interzice tipărirea de cărţi de către cetăţenii ruşi, cu excepţia cazului în care aceştia renunţă la paşaportul rusesc şi iau cetăţenia ucraineană. Interdicţia se va aplica doar celor care au deţinut cetăţenia rusă după prăbuşirea regimului sovietic în 1991.
De asemenea, va interzice importul comercial de cărţi tipărite în Rusia, Belarus şi pe teritoriul ucrainean ocupat, fiind necesară, de asemenea, o autorizaţie specială pentru importul de cărţi în limba rusă din orice altă ţară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
O altă lege va interzice difuzarea de muzică de către cetăţenii ruşi de după 1991 în mass-media şi în transportul public, crescând în acelaşi timp cotele de vorbire în limba ucraineană şi de conţinut muzical în emisiunile TV şi radio.
Legile trebuie să fie semnate de preşedintele Volodimir Zelenski pentru a intra în vigoare şi nu există niciun indiciu că acesta s-ar opune vreuneia dintre ele. Ambele au primit un sprijin larg din partea Legislativului, inclusiv din partea unor parlamentari care au fost în mod tradiţional consideraţi pro-Kremlin de către majoritatea mass-mediei şi a societăţii civile din Ucraina.
Ministrul ucrainean al culturii, Oleksandr Tkaşenko, a declarat că este „bucuros să salute” noile restricţii.
„Legile sunt concepute pentru a-i ajuta pe autorii ucraineni să împărtăşească conţinut de calitate cu un public cât mai larg posibil, care, după invazia rusă, nu acceptă niciun produs creativ rusesc la nivel fizic”, a declarat acesta, citat pe site-ul cabinetului ucrainean, potrivit Reuters.
Noile norme reprezintă cel mai recent capitol din lungul drum al Ucrainei pentru a se debarasa de moştenirea a sute de ani de dominaţie din partea Moscovei. Ucraina susţine că acest proces, pe care îl numeşte „derusificare”.
Moscova nu este de acord, afirmând că politicile Kievului de a consolida limba ucraineană în viaţa de zi cu zi oprimă numărul mare de vorbitori de limbă rusă din Ucraina, ale căror drepturi pretinde că le apără în ceea ce numeşte „operaţiunea sa militară specială”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe