- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE cere reluarea traficului feroviar între R. Moldova şi Transnistria
Reprezentantul Uniunii Europene în Republica Moldova, Kalman Mizsei, a cerut reluarea traficului feroviar în Transnistria, suspendat în 2004 de Chişinău, în cadrul unei vizite oficiale efectuate marţi la Tiraspol.
UE cere reluarea traficului feroviar între R. Moldova şi Transnistria
"Traficul feroviar ar trebui reluat şi am discutat despre acest lucru cu (preşedintele Parlamentului transnistrean Ievgheni)Şevciuk", a declarat reprezentantul special al Uniunii Europene, Kalman Mizsei, citat de Tiraspol Times, în ediţia electronică. "Este important pentru cetăţenii din Transnistria", a adăugat el.
Declaraţia sa a fost făcută după o întrevedere cu Ievgheni Şevciuk, actualul preşedinte al Parlamentului transnistrean şi lider al celui mai important partid de opoziţie, Reînnoirea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, tema întâlnirii a fost constituită de situaţia socială şi economică din Transnistria. Cei doi oficiali au discutat despre problema referitoare la traficul feroviar. Ievgheni Şevciuk l-a informat pe Mizsei despre problemele cu care se confruntă companiile transnistrene din cauza suspendării traficului feroviar, care ar constitui o blocadă impusă de Chişinău împotriva acestei republici nerecunoscute.
Uniunea Europeană întreţine o relaţie deschisă cu Guvernul transnistrean, depunând eforturi pentru reluarea negocierilor şi normalizarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Transnistria.
Anularea restricţiilor impuse traficului feroviar este un bun început, care va spori venitul companiilor exportatoare din Transnistria. Companiile locale îşi exportă în prezent produsele la bordul camioanelor, fiind nevoite să plătească sume mai mari decât ar presupune transportul feroviar.
Această situaţie datează din 2004, după ce Republica Moldova a suspendat traficul feroviar în gările din Tiraspol, Bender şi Ribniţa, principalele oraşe transnistrene.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul