- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (21.10.2024, 17:37)
- Rafael Hekman
UE urmează să aleagă o firmă pentru platforma comună de achiziţionare a mineralelor critice
Uniunea Europeană, care se grăbeşte să dezvolte un mecanism comun de achiziţie în valoare de 9 milioane de euro pentru minerale critice şi energie, are de ales între opt ofertanţi care concurează pentru a dezvolta o platformă, au declarat pentru Reuters surse direct informate.
Urmărește
205 afișări
UE urmează să aleagă o firmă pentru platforma comună de achiziţionare a mineralelor critice
Raţionamentul blocului comunitar pentru punerea în comun a ordinelor de cumpărare este că ar oferi participanţilor mai multe pârghii pentru a obţine oferte şi preţuri mai favorabile pentru mineralele critice esenţiale pentru tranziţia ecologică, care se comercializează pe pieţe subţiri şi opace, adesea dominate de China.
UE intenţionează să semneze un contract până la sfârşitul anului şi să înceapă să dezvolte secţiuni ale platformei pentru produse individuale la începutul anului viitor, a declarat pentru Reuters o sursă din UE care a refuzat să fie numită.
Câştigătorul licitaţiei ar urma să primească aproximativ 9 milioane de euro pentru crearea şi predarea unei platforme către UE, arată documentele consultate de Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Printre cei opt ofertanţi se numără marile grupuri de consultanţă Deloitte şi PricewaterhouseCoopers (PwC), ambele refuzând să comenteze.
Companiile germane Metalshub şi Enmacc au depus o ofertă comună, declarând pentru Reuters că îşi propun să utilizeze platformele de tranzacţionare existente pentru metale şi energie pentru proiectul UE.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Johanna Bernsel, a declarat că o consultare online cu 66 de răspunsuri a arătat că industria sprijină iniţiativa.
„În general, sondajul a evidenţiat un sprijin larg pentru înfiinţarea unei platforme de agregare a cererii şi de matchmaking pentru materiile prime strategice”.
Oficialii UE se grăbesc să dezvolte iniţiativa, un element-cheie al Actului UE privind materiile prime critice (CRMA), pe baza unui mandat al preşedintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat o altă sursă.
„Imperativul vine de la cel mai înalt nivel. Von der Leyen ... doreşte ca oamenii să se mişte rapid”, a declarat sursa, care, de asemenea, a refuzat să fie numită deoarece nu a fost autorizată să vorbească public.
CRMA, care a intrat în vigoare în mai, urmăreşte să stimuleze producţia internă şi prelucrarea mineralelor esenţiale, reducând în acelaşi timp dependenţa de China.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Şeful Pentagonului anunţă un nou pachet de ajutor de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump