Ultima săptămână de campanie electorală în SUA: Harris şi Trump, luptă strânsă pentru Casa Albă

Vicepreşedintele democrat Kamala Harris (60 de ani) şi fostul preşedinte republican Donald Trump (78 de ani) au intrat în ultima săptămână de campanie prezidenţială, într-una dintre cele mai tensionate curse electorale din istoria modernă a Statelor Unite, relatează AFP.

Urmărește
534 afișări
Imaginea articolului Ultima săptămână de campanie electorală în SUA: Harris şi Trump, luptă strânsă pentru Casa Albă

Ultima săptămână de campanie electorală în SUA: Harris şi Trump, luptă strânsă pentru Casa Albă

Sondajele arată o egalitate între cei doi candidaţi înaintea alegerilor din 5 noiembrie, rezultatul urmând să fie decis în şapte state-cheie: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Wisconsin şi Pennsylvania.

Harris îşi va susţine discursul final marţi, în acelaşi loc unde Trump şi-a adunat susţinătorii înainte de protestele din 6 ianuarie 2021 - Elipsa de pe National Mall din Washington. Trump, la rândul său, şi-a început ultima etapă a campaniei cu un miting la Madison Square Garden din New York.

„Acesta este un moment crucial în istorie", a declarat Kimberly Whittaker, susţinătoare a lui Harris, la un miting din Michigan.

„Sincer, a fost mai bine când a fost preşedinte", a afirmat Drew Roby, student în ştiinţe medicale în vârstă de 21 de ani din Arizona, referindu-se la Trump.

Alegerile vor face istorie indiferent de rezultat: fie prin alegerea primei femei preşedinte, fie prin revenirea lui Trump la Casa Albă, care ar deveni primul preşedinte condamnat penal şi cel mai în vârstă comandant suprem din istoria SUA.

Ambele campanii beneficiază de sprijinul unor personalităţi marcante: Bruce Springsteen şi soţii Obama sunt alături de Harris, în timp ce Elon Musk îl susţine pe Trump.

În ultimele zile, ambele campanii vor cheltui sute de milioane de dolari pe reclame.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici