Un congresman democrat admite că documentele depistate la Biden ar putea fi risc de securitate

Congresul Statelor Unite nu poate exclude posibilitatea unor riscuri de siguranţă naţională în cazul documentelor clasificate depistate la preşedintele Joseph Biden, admite politicianul democrat Adam Schiff, argumentând însă că situaţia este diferită de cea a fostului preşedinte Donald Trump.

Urmărește
715 afișări
Imaginea articolului Un congresman democrat admite că documentele depistate la Biden ar putea fi risc de securitate

Întrebat, într-un interviu acordat postului ABC News, dacă documentele clasificate descoperite în foste birouri ale lui Biden ar putea fi riscuri în materie de siguranţă naţională, Adam Schiff, membru al Camerei Reprezentanţilor, a răspuns: "Nu cred că putem exclude această posibilitate fără a cunoaşte mai mult despre ce s-a întâmplat. Aş vrea să ştiu ce reprezintă şi care este evaluarea procurorului special asupra documentelor".

"Procurorul general a trebuit să se asigure nu doar că justiţia este aplicată corect, ci şi că imaginea asupra justiţiei este satisfăcătoare pentru public. Nu cred că a avut altă opţiune în afară de cea a numirii unui procuror special", a subliniat Adam Schiff, potrivit publicaţiei The Hill.

Congresmanul democrat susţine că sunt diferenţe între modul în care au fost gestionate documentele deţinute de Biden şi cele găsite în reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump, membru al Partidului Republican.

"Abordarea lui Biden a fost foarte diferită, în sensul că nu trebuiau deţinute documentele în acele locuri. Dar nu a existat niciun efort de a le reţine, de a le ascunde, niciun efort de a obstrucţiona ancheta Departamentului Justiţiei", a insistat Schiff.

Secretarul Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat numirea unui procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

Preşedintele Biden s-a declarat iniţial "surprins" de existenţa documentelor, iar ulterior a anunţat că va coopera "total" în investigaţia Departamentului Justiţiei.

Însă fostul preşedinte Donald Trump, vizat de o anchetă într-un caz similar privind deţinerea de documente clasificate, a cerut explicaţii Departamentului Justiţiei. Trump vrea să afle de ce nu a fost prezentat public incidentul, depistat pe 2 noiembrie 2022, în momentul respectiv, chiar înaintea scrutinului parlamentar intermediar din 8 noiembrie.

Într-un caz separat, agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au colectat în august 2022 documente din reşedinţa lui Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autorităţile susţin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele au fost declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici