Un lider Hezbollah şi un comandant iranian, ţinte ale unui raid aerian israelian la Beirut

  • Un atac aerian israelian în Beirut, care l-a vizat pe liderul Hezbollah, Hashem Safieddine, a dus la raportarea uciderii şefului Forţei Quds din Iran, Esmail Qaani.
  • Incidentul urmează atacurilor israeliene intensificate asupra Hezbollah, ca răspuns la atacurile recente cu rachete din partea Iranului.
  • Franţa solicită oprirea livrărilor de arme către Israel, stârnind critici din partea premierului israelian Netanyahu în contextul ostilităţilor regionale escaladate.
Urmărește
372 afișări
Imaginea articolului Un lider Hezbollah şi un comandant iranian, ţinte ale unui raid aerian israelian la Beirut

Sursa foto: AP

Un atac aerian israelian în Beirut l-a vizat pe noul lider al Hezbollah, Hashem Safieddine, raportat ca fiind ucis împreună cu înaltul comandant iranian Esmail Qaani, şeful Forţei Quds din cadrul IRGC, conform Daily Mail. Atacul a avut loc în bastionul Hezbollah din Dahieh, unde Safieddine, recent numit lider după asasinarea lui Hassan Nasrallah, se afla într-o întâlnire secretă cu alţi lideri ai Hezbollah.

Conform rapoartelor, comunicarea cu Safieddine s-a pierdut, deşi oficialii israelieni nu au confirmat moartea acestuia. Prezenţa lui Qaani, succesorul lui Qassem Soleimani şi o figură cheie în coordonarea atacurilor cu rachete împotriva Israelului, subliniază lovitura puternică pe care acest incident o poate aduce influenţei militare iraniene şi a capacităţilor Hezbollah.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a făcut aluzie la conflictele în curs, dar nu l-a menţionat direct pe Qaani. Criticând sugestia Franţei de a opri vânzările de arme către Israel, Netanyahu a subliniat sprijinul continuu al Iranului pentru aliaţii săi regionali, catalogând propunerea de embargo drept „o ruşine”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a argumentat pentru oprirea livrărilor de arme către Israel, în încercarea de a găsi o soluţie politică. Atacul a lăsat o distrugere semnificativă în sudul Beirutului, intensificând tensiunile regionale pe măsură ce sursele libaneze şi israeliene aşteaptă confirmarea soartei principalilor lideri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici