Un nord-coreean a fugit în Coreea de Sud, traversând una dintre cele mai păzite graniţe din lume

  • Un nord-coreean a reuşit să fugă în Coreea de Sud după ce a traversat una dintre cele mai păzite graniţe din lume.
  • El a fugit peste graniţa maritimă.
  • O altă persoană care a încercat să treacă frontiera a dispărut.
Urmărește
1786 afișări
Imaginea articolului Un nord-coreean a fugit în Coreea de Sud, traversând una dintre cele mai păzite graniţe din lume

Un nord-coreean a fugit în Coreea de Sud, traversând una dintre cele mai păzite graniţe din lume

Un nord-coreean a fugit în sud după ce a traversat graniţa maritimă de vest, puternic păzită, a raportat joi agenţia de ştiri Yonhap, citând surse militare anonime.

Doi nord-coreeni au încercat iniţial să treacă pe linia de limită nordică în Marea Galbenă. Totuşi, doar unul a ajuns pe o insulă de lângă graniţă, a transmis Yonhap, citat de Reuters. Acesta a fost preluat de militari şi dus într-un loc sigur. A doua persoană a dispărut, spun sursele militare.

Majoritatea nord-coreenilor care vor să fugă încearcă prin China şi Asia de Sud-Est, mai degrabă decât prin frontiera maritimă puternic apărata.

În octombrie anul trecut, patru nord-coreeni au fugit în sud prin graniţa maritimă la bordul unui vas mic, iar în mai 2023, nouă persoane au trecut graniţa cu o barcă de pescuit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici