Unde e România pe harta încălzirii globale. Europa se încinge mai rapid decât media globală, iar 2019 a fost cel mai cald an din istoria măsurătilor

  • 2019 a fost cel mai cald an pentru Europa din istoria măsurătorilor
  • În medie, temperaturile actuale sunt cu 2 grade Celsius mai ridicate decât cele înregistrate la începutul anilor 1900 în aceeaşi perioadă
  • Prin comparaţie, media globală este cu un grad mai mică decât cea din Europa
Urmărește
1612 afișări
Imaginea articolului Unde e România pe harta încălzirii globale. Europa se încinge mai rapid decât media globală, iar 2019 a fost cel mai cald an din istoria măsurătilor

Unde e România pe harta încălzirii globale. Europa se încinge mai rapid decât media globală, iar 2019 a fost cel mai cald an din istoria măsurătilor

Europa se încălzeşte mai rapid decât media globală, arată noile date publicate de specialiştii World Meteorological Organization şi de cei ai Institutului European Copernicus. Aceştia notează că 2019 a fost cel mai cald an pentru Europa din istoria măsurătorilor, dar şi că media europeană este cu două grade Celsius mai mare decât era la începutul anilor 1900. Datele au fost publicate cu ocazia aniversării a 50 de ani de "Ziua Pământului".
 
Potrivit Institutului European Copernicus, 11 din cei mai călduroşi 12 ani înregistraţi în Europa au fost consemnaţi după anul 2000.
 
"Europa se încălzeşte mai rapid decât o arată media globală", a afirmat şi profesorul Rowan Sutton, director în cadrul Centrului Naţional Britanic pentru Ştiinţe Atmosferice.
 
"Sunt două motive pentru asta. Primul este că zonele continentale se încălzesc mai rapid decât oceanele, iar al doilea priveşte nivelul de poluare din aer, care a contribuit la acest fenomen", a adăugat el.
 
Aceste statistici sunt îngrijorătoare şi pentru semnatarii Acordului Climatic de la Paris, care în 2019 s-au angajat să păstreze media temperaturilor sub cele două grade Celsius adăugate ei în ultimul secol.
 
Alţi cercetători notează că deşi activitatea oamenilor şi a economiei a scăzut, iar unii notează că odată cu ele şi poluarea, situaţia nu este chiar aşa.
 
"Deşi poluarea cauzată de activităţile economice a scăzut ca urmare a acestei pandemii, cantitatea de CO2 din atmosferă nu dispare peste noapte. Impactul aceste încălziri va fi resimţit decenii sau secole", a spus si prof. Daniela Schmmidt, de la Unviersitatea din Bristol.
 
ROMÂNIA PE HARTA CLIMATICĂ A EUROPEI
 
Organizaţia Europeană pentru Exploatarea Sateliţilor Meteorologici (EUMETSAT) a publicat o hartă climatică a Europei privind anomaliile de temperatură înregistrate la orele cu când căldura soarelui este cea mai puternică.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici