Vladimir Putin a discutat cu Francois Hollande şi Christine Lagarde despre situaţia Greciei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut, luni, convorbiri telefonice cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) Christine Lagarde şi cu preşedintele francez, Francois Hollande, pe tema datoriilor Greciei şi a evoluţiei zonei euro.

Urmărește
4519 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a discutat cu Francois Hollande şi Christine Lagarde despre situaţia Greciei

Vladimir Putin şi Christine Lagarde au purtat o conversaţie telefonică pe tema datoriei greceşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vladimir Putin şi Christine Lagarde au purtat o conversaţie telefonică pe tema datoriei greceşti

Preşedintele rus Vladimir Putin şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) Christine Lagarde au purtat luni o conversaţie telefonică în cadrul căreia au evocat datoria statului grec, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Putin şi Lagarde au discutat pe marginea cooperării dintre Rusia şi FMI în contextul referendumului din Grecia şi au convenit să caute o soluţie potrivită pentru soluţionarea datoriei greceşti.

Putin şi Lagarde au discutat pe marginea "cooperării între Rusia şi Fondul Monetar Internaţional în contextul referendumului care a avut loc cu o zi mai înainte (duminică) în Grecia", a anunţat el.

Ei au convenit să continue "căutarea unei soluţii potrivite pentru soluţionarea datoriei greceşti, care să ţină cont de interesele tuturor părţilor", a declarat pentru presă Dmitri Peskov.

Vladimir Putin şi Francois Hollande au vorbit la telefon despre referendumul din Grecia

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său francez Francois Hollande au purtat luni seara o conversaţie telefonică despre referendumul care a avut loc duminică în Grecia şi evoluţia zonei euro, a anunţat Serviciul de presă al Kremlinului, relatează agenţia Tass în pagina electronică.

"A avut loc o conversaţie telefonică între preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande. Au fost discutate rezultatele referendumului care a avut loc în Grecia, inclusiv din punct de vedere al evoluţiei ulterioare a zonei euro", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Luni, Vladimir Putin a mai avut convorbiri telefonice cu premierul grec Alexis Tsipras şi cu directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Putin şi Tsipras au discutat de asemenea despre rezultatul referendumului de duminică din Grecia, precum şi despre "o serie de probleme privind continuarea dezvoltării cooperării ruso-greceşti".

Cetăţenii greci au votat în proporţie de 61% împotriva măsurilor propuse de creditorii internaţionali, 38,99% pronunţându-se în favoarea acestora.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi. Actuala situaţie nu este o premieră pentru Grecia, dar ar putea fi cea mai gravă din istoria ţării. În 2012, economia Greciei a fost în incapacitate de plăţi tehnică, restructurând o datorie suverană de 124 de miliarde de euro. La acea vreme, Grecia a fost salvată de creditorii europeni. Acum, Grecia riscă să nu poată plăti deloc datoria de 323 de miliarde de euro, iar şansele unei intervenţii europene sunt minime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici