- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (05.04.2022, 18:20)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vladimir Putin: livrările ruseşti de combustibil şi seminţe trebuie reglementate
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marţi că livrările ruseşti de combustibil şi seminţe trebuie reglementate, potrivit CNN.
Urmărește
6948 afișări
Anumite livrări, inclusiv de combustibil şi seminţe, ar trebui să fie reglementate de guvern, a avertizat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un discurs televizat. Putin a dat vina pe penuria globală de alimente şi nu pe sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.
„Este clar că în acest an, pe fondul unei penurii globale de alimente, va trebui să fim mai prudenţi în ceea ce priveşte livrările noastre de alimente în străinătate, şi anume să monitorizăm cu atenţie parametrii acestor exporturi către ţări care sunt în mod clar ostile faţă de noi", a declarat Putin într-un discurs televizat la reuniunea reprezentanţilor industriei agricole.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Vladimir Putin a spus că piaţa de îngrăşăminte este deja reglementată de guvern şi că este necesar să se controleze furnizarea de combustibili, seminţe şi animale de rasă în ţară.
„În condiţiile unor restricţii externe, o problemă extrem de importantă este disponibilitatea echipamentelor moderne şi a pieselor de schimb", a adăugat el.
Sancţiunile occidentale împotriva Rusiei au fost stabilite din cauza „greşelilor în politicile economice, energetice şi alimentare" ale ţărilor dezvoltate, care au dus la creşterea preţurilor şi la lipsa de aprovizionare cu alimente, a susţinut Putin.
„Pe fondul unor livrări minime de alimente în lume, se impun noi sancţiuni, se blochează activitatea întreprinderilor şi logistica livrărilor de îngrăşăminte din Rusia şi Belarus, iar propria noastră producţie de îngrăşăminte în Occident scade din cauza preţurilor ridicate la gazele naturale, ceea ce este, de fapt, şi rezultatul activităţilor partenerilor noştri din Occident", a mai spus preşedintele Rusiei.
Putin crede că urmează o criză mondială pe piaţa îngăşămintelor.
„În aceste condiţii actuale, o penurie de îngrăşăminte pe piaţa mondială este inevitabilă. Nu toate ţările vor putea cumpăra cantitatea necesară de îngrăşăminte pentru sezonul actual, ceea ce înseamnă că randamentul culturilor va scădea şi el", a adăugat Putin.
În ciuda tuturor acestor factori negativi, Putin a susţinut că Rusia nu este în pericol.
„Pentru principalele grupe de alimente, piaţa noastră internă este pe deplin asigurată cu propriile alimente, cu propria producţie, iar pentru unele bunuri, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui, cereale, capacităţile întreprinderilor interne acoperă cererea în exces şi a apărut un potenţial de export foarte bun pentru Rusia", a precizat Vladimir Putin.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Zelenski denunţă atrocităţile atribuite Rusiei şi critică pasivitatea Consiliului de Securitate ONU
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe