Zelenski îl demite pe şeful adjunct al biroului preşedintelui ucrainean

Volodimir Zelenski l-a demis pe şeful adjunct al biroului preşedintelui ucrainean, Rostyslav Shurma, potrivit unui decret publicat pe site-ul preşedinţiei. Decretul nu explică motivul demiterii.

Urmărește
606 afișări
Imaginea articolului Zelenski îl demite pe şeful adjunct al biroului preşedintelui ucrainean

Zelenski îl demite pe şeful adjunct al biroului preşedintelui ucrainean

Presa din Ucraina scrie că demiterea lui Shurma, care a preluat funcţia în noiembrie 2021, era analizată de parlament, notează Sky News.

Decretul nu explică motivul demiterii.

Între timp, Olha Stefanishyna, viceprim-ministru ucrainean responsabil cu integrarea europeană, a demisionat, potrivit preşedintelui parlamentului ucrainean.

Demisia sa vine după ce miniştrii ucraineni ai industriilor strategice, justiţiei şi mediului şi-au prezentat, de asemenea, demisiile.

Schimbarea majoră a guvernului ucrainean are loc într-un moment critic al războiului cu Rusia şi înaintea vizitei lui Zelenski în SUA, unde speră să prezinte un „plan de victorie” lui Joe Biden.

Preşedintele ucrainean a declarat că au fost întreprinse schimbări pentru a se asigura că Ucraina are guvernul consolidat de care are nevoie.

„Toamna va fi extrem de importantă. Instituţiile noastre de stat trebuie să fie structurate în aşa fel încât Ucraina să poată obţine toate rezultatele de care are nevoie”, a spus el.

„Pentru aceasta, trebuie să consolidăm unele domenii ale guvernului şi au fost pregătite schimbări în componenţa acestuia. Vor exista schimbări şi în biroul (preşedintelui)”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici