Video Gândurile lui Cristoiu: La ce ne ajută toată tehnologia, dacă ne bate la scor un virus fabricat tot pe Pământ?/ “Solidaritatea umană este la mare cumpănă. Nu credeam că se va ajunge ca marile puteri să se baricadeze”

  • Ion Cristoiu: Marea întrebare este de ce, cu toată această ştiinţă, nu putem trimite un robot să se bată cu virusul
  • Ion Cristoiu: La ce ne ajută toată tehnologia, dacă ne bate la scor un virus fabricat tot pe Pământ?
  • Ion Cristoiu: Solidaritatea umană este la mare cumpănă. Nu credeam că se va ajunge ca marile puteri să se baricadeze
  • Ion Cristoiu: De ce nu se pun la comun toate cercetările de laborator, în condiţiile în care este ameninţată rasa umană?
  • Ion Cristoiu: Orban are o mare preocupare: dacă demisia lui Costache i-a afectat lui capitalul electoral
Urmărește
4121 afișări

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că în faţa coronavirusului este nevoie de solidaritate, indiferent de relaţiile anterioare dintre marile puteri. “La ce ne ajută toată tehnologia, dacă ne bate la scor un virus fabricat tot pe Pământ?”, afirmă Ion Cristoiu. Jurnalistul susţine că toate experimentele pentru identificarea unui vaccin ar trebui puse la comun pentru a găsi urgent soluţia.

Redăm ideile principale:

Despre situaţia din Statele Unite şi tehnologie

  • Deşi pare paradoxal, situaţia din SUA se va înrăutăţi de la o zi la alta. Nu trebuie să ne neliniştească pentru că, pe lângă noi, românii, ei au un sistem public catastrofal. SUA ajung la ora adevărului, deşi Donald Trump a scris o carte “America paralizată” s-a numit iniţial cartea. Era un semnal de alarmă, înainte de a ajunge preşedinte, despre dezastrul din sistemul public- sănătate, şosele, poduri. Trump spunea că SUA şi-a asumat rolul de a apăra în lume  democraţia, dar nu s-a ocupat de sistemul public.
  • Mari puteri industriale, care făceau senzori, inteligenţă artificială, marea problemă era un robot care era dus pe la expoziţii şi toată lumea începuse că vine Inteligenţa Artificială şi ne ia locul, uite că avem AI, roboţi, modificări genetice, sateliţi, rachete, e uite că toată această tehnologie, în mod ciudat, nu ajută la nimic omenirea.
  • Întrebarea este de ce această ştiinţă, care este teoretic avansată, trimitem roboţi pe Marte, nu putem trimite un robot să se bată cu virusul. Ne vom întreba la ce ne-au servit toate când ne bate la scor un virus, nu venit de pe Marte, ci fabricat pe Pământ.
  • Aici rămâne marea întrebare: de ce nu reuşesc să se mobilizeze marile puteri industriale şi să treacă la producţia de măşti. La o mare putere, cum e Germania sau Franţa, se poate produce într-o noapte măşti, că nu sunt senzori pentru a vedea dacă vin fiinţe extraterestre sau nu.

Solidaritatea

  • Solidaritatea umană este la mare cumpănă, în primul rând solidaritatea dintre popoarele lumii. Nu mi-am imaginat că marile puteri să se baricadeze în interiorul graniţelor naţionale, să ne anunţe cu cinism că au descoperit nu ştiu ce medicament, dar nu-l dau.
  • Nu înţeleg, şi niciun om simplu nu înţelege, deşi în faţa unui pericol pentru rasa umană, America se bate cu China, vrea să rezolve prolema Venezuelei, nu ştiu de ce nu se întâlnesc marii oameni ai lumii să lupte împreună împotriva viruslui
  • Nu ştiu acum cât de duşman, în raport cu virusul, poate fi Trump cu Putin. Sau Trump cu preşedintele chinez. Nu văd de ce în trecut au putut să treacă şi acum, dacă e atât de mare pericolul, nu se unesc toate aceste state puternice.
  • Altă întrebare…de ce nu se pun la un loc cercetările de laborator. Fiecare merge pe cont propriu în testare, producere de medicamente, de vaccinuri. Potrivit imaginilor mondiale, este ameninţată rasa umană, e atât de greu să vină la laboratorul de la Paris să întrebe la Beijing…<<Mă, în ce stadiu sunteţi>>… Nu înţeleg de ce nu este solidaritate.

“Orban este preocupat dacă nu cumva demisia lui Costache i-a afectat capitalul electoral”

  • În România - ajungem la acest dezastru electoral. La nivelul Guvernului este o mare preocupare.  Ludovic Orban este preocupat de o temă: Dacă nu cumva demisia lui Costache i-a afectat capitalul electoral. A doua: ce ne facem cu Firea? A câştigat sau nu electoral?
  • Cercel a avut o idee interesantă, nu este vorba de a testa populaţia din Bucureşti pentru ca Bucureştiul să fie mai protejat, ci, profitând de această testare, se face un studiu care este necesar la ora actuală. Medicii nu ştiu comportamntul virusului. Cu această ocazie, vă dau un exemplu: testează că Ionescu are coronavirus şi îl întreabă cum l-a luat. Este vital. El spune că l-a luat ducându-se la farmacie şi farmacista nu avea mască. Se notează acolo cum l-a luat. Apoi următorul…testarea nu este făcută să salveze bucureştenii, ci o testare vitală pentru întreaga Românie, că ei nu ştiu cum se comportă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici