Video Gândurile lui Cristoiu: Dacă se păstrează o serie de restricţii, s-ar putea ca la mulţi să le facă ochiul dracului cu ochiul

  • Ion Cristoiu: Dacă frizeriile nu îndeplinesc anumite condiţii şi le-a deschis, care este temeiul legal să le închizi? Temeiul ăsta legal nu-l văd în stare de alertă, probabil va fi într-o ordonanţă de urgenţă.
  • on Cristoiu: Probabil, ca să dai drumul la o terasă de restaurant, va trebui o aprobare şi aprobarea aia va fi dată de DSP
  • Ion Cristoiu: Undeva, prin ţară, nu ştii niciodată ce poate să ceară ăla pentru aviz şi apoi când vine în control
Urmărește
8392 afișări

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că, după relaxarea restricţiilor din 15 mai, vor intra în funcţiune avizările şi controalele în domeniile de activitate redeschise, şi, cum acestea sunt făcute de oameni, vor fi şi o uriaşă sursă de corupţie.

Ion Cristoiu spune că temeiul legal pentru redeschiderea unor servicii către populaţie după 15 mai trebuie să fie o ordonanţă de urgenţă pentru a putea sancţiona nerespectarea condiţiilor de igienă şi distanţare socială.

“Dacă frizeriile nu îndeplinesc anumite condiţii şi le-a deschis, care este temeiul legal să le închizi? Totuşi, trebuie un temei legal. Acest temei legal nu-l văd în stare de alertă probabil va fi într-o ordonanţă de urgenţă. Suntem una dintre puţinele ţări care am avut stare de urgenţă, nu stare de urgenţă sanitară. Am fost ţara cu cele mai mari reduceri ale drepturilor omului, inclusiv împotriva libertăţii presei, un număr mare de sancţiuni, de contravenţii”, a subliniat jurnalistul.

Ion Cristoiu reaminteşte că starea de alertă nu e prevăzută de Constituţie şi aceasta vine după ce, în perioada stării de urgenţă, am experimentat un fel de dictatură din partea preşedintelui şi a Guvernului.

“A fost în această perioadă şi un exerciţiu de dictatură sau de dictatură mascată, mai ales a preşedintelui, a Guvernului, spre deosebire de UE care a avut urgenţă sanitară. În Constituţie nu e trecută starea de alertă, deci nu poţi să interzici drepturi ale omului, dreptul de a circula, chiar şi dreptul de a se aduna. De exemplu, la finlandezi au dreptul de a se aduna 100 de persoane. La noi trebuie să ne adunăm numai trei. E limpede, e o bâlbâială. Sunt un optimist că până pe 15 mai când se va lua o decizie, vor da drumul la mult mai multe domenii”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu atrage atenţia că, dacă şi după 15 mai se vor păstra unele restricţii, acestea vor deveni sursă de corupţie pentru funcţionarul român, de multe ori supus influenţelor politice.

“Ar merita să facem o emisiune, dacă se păstrează o serie de restricţii, despre uriaşa corupţie care va domni după. Pentru că, probabil, ca să dai drumul la o terasă de restaurant, va trebui o aprobare şi aprobarea aia va fi dată de Direcţia de Sănătate Publică. Când spun DSP, spun funcţionar român, când spun funcţionar român, vă imaginaţi, s-ar putea ca la mulţi să le facă ochiul dracului cu ochiul. Nu mai spun că după asta vor veni controale. Ca şi la pompieri, sunt controale făcute de români. Dacă se vor păstra aceste restricţii şi obligativitatea redeschiderii anumitor domenii cu anumite condiţii, aceste condiţiii presupun o avizare şi, aţi înţeles ,când e vorba de avizare, gata! Poate să fie politică, în sensul că cel de DSP să fie pesedist şi s-ar putea să nu-i lase pe penelişti sau penelist şi nu-i va lăsa pe pesedişti sau, după părerea mea, în cele mai multe cazuri, va fi o avizare şi cinstită, dar şi una undeva prin ţară, unde nu ştii niciodată ce poate să ceară ăla pentru aviz şi apoi când vine în control”, a explicat jurnalistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici