Beny Steinmetz intră în custodia Poliţiei cipriote, după ce instanţa a decis, în primă fază, extrădarea miliardarului israelian în România

  • Decizia Tribunalului din Larnaca nu este definitivă, avocatul lui Beny Steinmetz a făcut apel la decizie.
  • Până la decizia definitivă, instanţa cipriotă a decis ca Beny Steinmetz să intre în custodia Poliţiei, după ce acesta fusese eliberat pe cauţiune.
  • Beny Steinmetz a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”.
Urmărește
824 afișări
Imaginea articolului Beny Steinmetz intră în custodia Poliţiei cipriote, după ce instanţa a decis, în primă fază, extrădarea miliardarului israelian în România

Beny Steinmetz (în picioare), astăzi, la Tribunalul din Larnaca (Republica Cipru), în aşteptarea deciziei judecătorilor

Tribunalul din Larnaca (Republica Cipru) a decis astăzi, în primă instanţă, extrădarea miliardarului israelian, Beny Steinmetz (67 de ani) în România, punând astfel în aplicare executarea mandatului european de arestare emis pe numele lui.

Decizia Tribunalului din Larnaca nu este definitivă, avocatul lui Beny Steinmetz făcând apel la decizie.

Până la decizia definitivă, instanţa cipriotă a decis ca Beny Steinmetz să intre în custodia Poliţiei.

Acesta fusese eliberat pe cauţiune, după ce Poliţia cipriotă l-a reţinut pe aeroportul din Larnaca în baza unui mandat european de arestare emis în 2021 de Curtea de Apel Braşov.

Beny Steinmetz a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa.

Anul trecut, Curtea de Apel de la Atena a respins cererea autorităţilor române de extrădare a miliardarului israelian iar acelaşi lucru l-au făcut şi autorităţile italiene.

Numele lui Beny Steinmetz a apărut şi în scandalul Panama Papers. Dezvăluirile în care a fost invocat numele miliardarului israelian au vizat tranzacţii necorespunzătoare şi potenţiale fapte de corupţie în Sierra Leone, Republica Democrată Congo şi Guineea.

Şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a scris astăzi pe reţelele de socializare, despre decizia instanţelor cipriote:

„Ştiu că românii sunt preocupaţi de tema fugarilor. Avem noutăţi din Cipru!

Instanţa cipriotă a decis predarea omului de afaceri Benyamin Steinmetz autorităţilor din România. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 3 zile.  El a fost condamnat în decembrie 2020 în dosarul ferma Băneasa şi are de executat o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Este o victorie de etapă care arată că Ministerul Justiţiei a depus diligenţele necesare pentru ca fugarul să-şi execute pedeapsa în România. Partea română a oferit, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, toate garanţiile că sunt respectate standardele CEDO în ceea ce priveşte condiţiile de detenţie.Sperăm ca acest fugar să se adauge celor peste 620 care au fost aduşi în România în acest an.

Mulţumesc autorităţilor din tara şi din Cipru pentru cooperare!”, susţine Alina Gorghiu.

În 2020, printre cei condamnaţi definitiv de ÎCCJ, în dosarul „Ferma Băneasa”, s-au numărat Remus Truică (7 ani de închisoare cu executare), Prinţul Paul al României ( 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare), Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz ( fiecare cu câte 5 ani de închisoare cu executare).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici