Fierbere în dosarul legat de tunul imobiliar de la Extensiv: organele de urmărire penală sunt la dispoziţia inculpaţilor

Dosarul privind vânzarea bazei sportive Extensiv este unul dintre cele mai vechi de la DIICOT Craiova, fiindu-i blocată trimiterea în judecată de diverse motive.

Urmărește
6658 afișări
Imaginea articolului Fierbere în dosarul legat de tunul imobiliar de la Extensiv: organele de urmărire penală sunt la dispoziţia inculpaţilor

Baza Extensiv

Dosarul Extensiv, despre care Mediafax a scris pe larg şi în exclusivitate, este în continuare blocat la DIICOT Craiova, spre uluiala fraţilor Mihăilescu, Eugen şi Nicu, care se consideră prejudiciaţi. În dosar sunt nume influente din Bănie.

Familia Mihăilescu a făcut plângeri peste plângeri la Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vizor fiind luat inclusiv lichidatorul Cristina Costea.

„Am sesizat faptul că lichidatorul judiciar care a lichidat patrimoniul SC. Extensiv SRL, societate în care eu şi fratele meu am fost asociaţi cu cote egale, a închis procedura de faliment fără să inventarieze bunurile ce aparţineau acestei societăţi şi după achitarea creditorilor să ne transmită proprietatea bunurilor rămase în patrimoniul acesteia ca şi continuatori ai societăţii comerciale în calitatea de foşti asociaţi”, scrie în reclamaţie Eugen Mihăilescu.

Fostul patron al echipei de fotbal Extensiv solicită cercetarea penală a lichidatoarei Costea Cristina, bănuită că a făcut jocul „rechinilor imobiliari”:

„În exercitarea atribuţiilor pe care le avea ca  lichidator judiciar în cadrul Casei de Insolvenţă GMC SPRL cu ocazia lichidării firmei falite SC EXTENSIV COM SRL din gravă neglijenţă, nu a verificat bonitatea firmelor ce au participat la licitaţia publică organizată la data de 12 noiembrie 2021 şi astfel a favorizat prin neglijenţa sa activitatea infracţională desfăşurată de persoanele cercetate în această cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 367 din Codul Penal şi deturnarea licitaţiilor publice faptă prevăzută şi pedepsită de art. 246 din Codul Penal”, reclamă Mihăilescu.

Acuzată că a ignorat bunuri

„Licitaţia organizata de către lichidatorul judiciar Costea Cristina, din cadrul Casei de Insolvenţă GMC SPRL, vizând valorificarea în bloc a patrimoniului SC Extensiv COM SRL, a fost caracterizată şi de alte ilegalităţi, fapte comise de către lichidatorul judiciar Costea Cristina, din cadrul Casei de Insolvenţă GMC SPRL, societatea condusă din umbră de lichidatorul Săftoiu Florin, aspect de notorietate în mediul juridic din Craiova. 

La data de 12 noiembrie 2021, lichidatorul judiciar Costea Cristina, prin încălarea obligaţiei de a verifica bonitatea societăţilor comerciale au participat la licitaţia publică organizată, a creat premisele derularii unor ample activităţi infracţionale, mai multe persoane fiind cercetate în dosarul DIICOT - Structura Teritorială Craiova, dosar în care s-a pus în mişcare acţiunea penală  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 367 din Codul Penal şi deturnarea licitaţiilor publice faptă prevăzută şi pedepsită de art. 246 din Codul Penal. 

Cu aceeaşi ocazie, lichidatorul judiciar nu a evaluat şi nici nu a valorificat mai multe bunuri imobile din Craiova, str. Caracal nr. 159 (actual 105), astfel că persoanele păgubite au depus plângeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi în prezent  fac obiectul unei cercetări penale efectuate de lucrătorii SICE Dolj.

Lichidatorul judiciar Costea Cristian şi-a încălcat flagrant şi obligaţia legală de a identifica şi valorifica toate bunurile societăţii Extensiv COM SRL, în ciuda faptului cî acestea fuseseră preluate în baza unui inventar de la lichidatorul judiciar NICK IPURL, având informatii precise cu privire la existenţa acestora.

Astfel, o serie de bunuri imobile, magazie, centrală termică, cale ferată, rampe access etc.), aparţinând societăţii, au fost complet ignorate în cadrul licitaţiei publice organizate, deşi dispoziţiile legale aferente vânzării în bloc stabileau în sarcina lichidatorului judiciar obligaţia vânzării în integralitate a bunurilor existente la momentul vânzării în patrimoniul societăţii lichidate.

Aşa cum rezultă din înscrisurile întocmite de un expert judiciar cu ocazia indentificării activelor imobile ale societăţii, bunurile  în discuţie au intrat în patrimoniul SC EXTENSIV COM SRL încă din anul 1995. În prezent se încearcă să se inducă ideea că nu există acte de proprietate pe aceste bunuri imobile şi că acesta a fost motivul nevalorificării lor şi lăsarea în degradare a acestora.

Recunoaşterea existenţei acestor bunuri imobile de către lichidatorul judiciar ar genera redeschiderea procedurii de insolvenţă în care există posibilitatea să se constate că licitaţia trucată ar fi nelegal organizată întrucât nu a fost efectuată o vânzare în bloc a bunurilor falitei SC EXTENSIV COM SRL.

Această posibilitate ar genera prejudicii inculpaţilor cercetaţi în cauza DIICOT Craiova, care au cumpărat bunurile imobile la un preţ infim în raport cu  valoarea de piaţă a acestora.

Probabil că este adevărat ce afirmă inculpaţii din dosarul 563/D/P/2021că lichidatorul judiciar şi organele de urmărire penală sunt la dispoziţia lor şi că nimeni nu are ce să le facă întrucât dispun de pârghiile necesare să influenţeze Justiţia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici