Ioana Maria Vlas a studiat, la CAB, materialul de urmărire penală din dosarul FNI

Ioana Maria Vlas, fostul administrator al SOV Invest, a fost adusă, luni dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti pentru a studia materialul de urmărire penală din dosarul în care este judecată pentru prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Ioana Maria Vlas a studiat, la CAB, materialul de urmărire penală din dosarul FNI

Ioana Maria Vlas a studiat, la CAB, materialul de urmărire penală din dosarul FNI

La ultimul termen, Ioana Maria Vlas a cerut instanţei să îi permită să vină la Curtea de Apel Bucureşti pentru a studia materialul de urmărire penală din dosarul în care judecată. Instanţa i-a admis atunci cererea şi i-a acordat termen în 11 februarie pentru a veni să studieze materialul de urmărire penală din dosarul FNI.

Vlas a stat la Arhiva Secţiei a II Penale a Curţii de Apel Bucureşti timp de aproximativ o oră şi jumătate, fiind însoţită de avocata sa. După studierea materialelor, Vlas a fost dusă înapoi în arestul Poliţiei.

Ioana Maria Vlas a vrut să fie sigură că în materialul de urmărire penală se află ordinele de plată semnate de Sorin Ovidiu Vântu şi Nicolae Popa.

La ultimul termen din dosarul FNI, instanţa a admis audierea lui Sorin Ovidiu Vântu ca martor în procesul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Ioana Maria Vlas a solicitat audierea lui Sorin Ovidiu Vântu motivând că acesta a fost scos de sub urmărire penală în rechizitoriul Ministerului Public, deşi ar fi fost beneficiarul unor sume importante din fondul de investiţii. Vlas a mai susţinut că Vântu ar trebui să aibă cel puţin calitatea de instigator sau de complice.

Curtea de Apel Bucureşti a respins însă cererile pentru audierea guvernatorului Băncii Naţionale Române, Mugur Isărescu, şi a fostului ministru Decebal Traian Remeş. Avocaţii fostului preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Ştefan Boboc şi al fostului comisar CNVM, Cezara Cecilia Bebiş, solicitaseră audierea lui Decebal Traian Remeş, motivând că, în calitatea lui de ministru al Finanţelor, ar fi semnat achiziţionarea de către CEC a mai multor acţiuni FNI. Remeş a fost ministru al Finanţelor Publice în perioada septembrie 1998 - decembrie 2000. În acest context, s-a cerut şi audierea lui Mugur Isărescu.

Totodată, instanţa a respins şi efectuarea unei expertize a semnăturilor de pe anumite ordine de plată ale Mariei Vlas realizate în perioada în care era fugită din România. Următorul termen de judecată este 18 februarie.

Ioana Maria Vlas, fostul administrator al SOV Invest, a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în formă calificată, iar Nicolae Popa - fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest - la 15 ani de închisoare, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici