Marine Le Pen, faţă în faţă cu un proces crucial: Acuzaţii de deturnare de fonduri UE

Marine Le Pen, liderul partidului de extremă dreaptă din Franţa, va fi judecată începând de luni pentru presupusa deturnare de fonduri europene, alături de alţi 26 de inculpaţi.

Urmărește
78 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen, faţă în faţă cu un proces crucial: Acuzaţii de deturnare de fonduri UE

Marine Le Pen, faţă în faţă cu un proces crucial: Acuzaţii de deturnare de fonduri UE

Marine Le Pen, liderul partidului francez de extremă dreaptă Adunarea Naţională (RN), se va prezenta luni în faţa unui tribunal din Paris, împreună cu alţi 26 de inculpaţi, pentru presupusa deturnare de fonduri europene, informează Reuters, citat de France24.

Procesul vine la aproape un deceniu de la deschiderea investigaţiilor şi ar putea influenţa cariera politică a lui Le Pen, care a încercat în ultimii ani să-şi îmbunătăţească imaginea ca politician de mainstream.

Inculpaţii ar fi folosit fonduri destinate activităţilor parlamentare europene pentru a plăti angajaţi care, de fapt, lucrau pentru partid. Printre aceştia se numără foşti parlamentari şi asistenţi parlamentari. Le Pen şi ceilalţi neagă aceste acuzaţii.

Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 10 ani de închisoare, o amendă de un milion de euro şi interzicerea de a ocupa funcţii publice pentru o perioadă de cinci ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici