Ministerul Justiţiei reia procedura de selecţie a magistratului de legătură român cu Italia

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a transmis că a instituţia a publicat anunţul privind reluarea procedurii de selecţie a magistratului de legătură cu Italia.

60 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei reia procedura de selecţie a magistratului de legătură român cu Italia

Ministerul Justiţiei reia procedura de selecţie a magistratului de legătură român cu Italia

Candidaţii magistraţi îşi pot depune dosarele în perioada 27 iunie – 10 iulie 2024.

„Fac apel către magistraţii români şi îi încurajez să se înscrie la această procedură de selecţie. Statul român are nevoie de dumneavoastră pentru a aduce înapoi în ţară fugarii! Italia se află în topul ţărilor din care au fost aduşi cei mai mulţi fugari. Dar şi una dintre ţările în care şi-au găsit refugiul mai mulţi fugari români celebri. Este nevoie de o persoană care să accelereze toate formele de cooperare judiciară în materie penală şi civilă dintre cele două state”, spune, joi, Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Cel care ar putea să fie numit magistrat de legătură cu Italia trebuie să fie cetăţean român cu domiciliul în România, să fie judecător, procuror sau personal de specialitate juridică asimilat, potrivit legii judecătorilor şi procurorilor, să cunoască la nivel avansat (scris şi vorbit) limba italiană, să aibă vechime în magistratură de cel puţin 12 ani şi o experienţă practică în domeniul cooperării judiciare internaţionale în materie penală şi civilă.

Durata mandatului magistratului de legătură este de 3 ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată şi se stabileşte prin ordin al Ministrului justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici