Mita la vama Nădlac: 21 de poliţişti de frontieră şi un inspector DGAF, trimişi în judecată

21 de lucrători al Poliţiei de Frontieră şi un inspector de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă în cadrul Vămii Nădlac, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Urmărește
297 afișări
Imaginea articolului Mita la vama Nădlac: 21 de poliţişti de frontieră şi un inspector DGAF, trimişi în judecată

Mita la vama Nădlac: 21 de poliţişti de frontieră şi un inspector DGAF, trimişi în judecată

Procurorii din cadrul DNA Timişoara au dispus trimiterea în judecată a 22 inculpaţi (un inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi 21 de lucrători în cadrul Poliţiei de Frontieră), în sarcina cărora a fost reţinută săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, comise în formă simplă şi continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada august 2022-ianuarie 2023, cei 21 de inculpaţi, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I şi II, în mod repetat, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani (până la 600 de euro), de la persoane care efectuau activităţi de transport călători dinspre Republica Moldova în ţări ale Uniunii Europene şi invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de şedere în Uniunea Europeană de către cetăţeni extra-comunitari.

De asemenea, procurorii au probe că în perioadele 10 august – 29 octombrie 2021 şi 6 – 7 aprilie 2023, inspectorul antifraudă, cu atribuţii de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins şi primit de la două persoane suma totală de 1.200 euro pentru a-şi trafica influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra poliţiştilor de frontieră români şi maghiari şi pe care ar fi promis că-i va determina să le permită acestora să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional mobil (tablouri, statuete).

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită, în formă continuată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici