Un director general în Ministerul Agriculturii a fost inculpat că a vândut plase de pescuit către diverse persoane care deţin ferme de pescuit

Un director general în Ministerul Agriculturii a fost inculpat de procurorii DNA pentru că a vândut plase de pescuit, importate din Thailanda, către diverse persoane care deţin ferme de pescuit, activităţi incompatibile cu funcţiile pe care le deţinea acesta.

Urmărește
827 afișări
Imaginea articolului Un director general în Ministerul Agriculturii a fost inculpat că a vândut plase de pescuit către diverse persoane care deţin ferme de pescuit

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Gheorghe Ştefan, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi în prezent director general al Direcţiei Generale de Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii DNAsusţin că, în perioada septembrie 2021 – august 2024, „inculpatul Ştefan Gheorghe în calitate de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ulterior director general al Direcţiei Generale de Pescuit, din cadrul aceluiaşi minister, în scopul obţinerii unor sume de bani, ar fi desfăşurat activităţi comerciale în numele unei societăţi comerciale pe care o deţine în fapt, constând în vânzarea de plase de pescuit, importate din Thailanda, către diverse persoane care deţin ferme de pescuit, activităţi incompatibile cu funcţiile pe care le deţinea acesta”.

„În concret, procurorii au stabilit cu privire la societatea comercială respectivă faptul că importă din Thailanda plase de pescuit confecţionate din nylon, pe care le comercializează în ţară, chiar dacă nu are niciun angajat începând din anul 2015, iar din 2018 înregistrează cifră de afaceri 0 şi datorii în fiecare an. Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici