- Home
- Life-Entertaiment
- (09.08.2024, 15:04)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii au descoperit o metodă de restaurare a apei pe Marte folosind praf de metal
- Cercetătorii de la Universitatea din Chicago propun injectarea unui praf format din tije metalice extrem de mici în atmosfera lui Marte pentru a creşte temperatura suprafeţei cu aproximativ 30°C.
- Această metodă ar putea topi gheaţa aflată sub suprafaţa planetei, făcând apa disponibilă în formă lichidă în timpul verii marţiene.
- Metoda oferă o soluţie mai rentabilă comparativ cu transportul materialelor de pe Pământ utilizând materiale locale şi manipularea atmosferei pentru a îmbunătăţi condiţiile de pe Marte.
Urmărește
1336 afișări
Cercetătorii găsesc o metodă de restaurare a apei pe Marte folosind praf de metal
Cercetările recente realizate de Edwin Kite şi echipa sa de la Universitatea din Chicago propun o abordare promiţătoare pentru a face Marte mai locuibil, restabilind apa pe planetă, relatează Indy100. Studiul, publicat în Science Advances, sugerează o metodă care ar putea creşte semnificativ temperatura suprafeţei lui Marte, folosind un praf format din tije metalice extrem de mici.
Temperatura actuală a suprafeţei lui Marte este de aproximativ -65°C, mult sub nivelurile necesare pentru a susţine apa lichidă. Metodele tradiţionale de încălzire a planetei, cum ar fi transportul materialelor de pe Pământ, sunt extrem de costisitoare. Cu toate acestea, noul concept de adaptare a mediului introdus de echipa lui Kite oferă o soluţie mai rentabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Iohannis, despre întâlnirea cu Zelenski la care România nu participă: Mi se pare un pic neobişnuit
-
Iohannis: Eu nici nu pot să plec. Dacă aş pleca, ar trebui să o fac prin demisie
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
Metoda propusă implică injectarea particulelor de praf în atmosfera lui Marte. Aceste particule, formate din tije metalice extrem de mici (aproximativ nouă milionimi de metru lungime), sunt concepute pentru a reflecta şi a reţine căldura. Prin creşterea temperaturii atmosferice cu aproximativ 30°C, praful ar putea topi gheaţa aflată sub suprafaţa lui Marte, făcând astfel apa disponibilă în formă lichidă în timpul verii marţiene.
Această idee inovatoare reprezintă o schimbare semnificativă în abordarea de a face Marte un mediu mai ospitalier. Conceptul valorifică materialele locale şi manipularea atmosferei pentru a-şi atinge obiectivele, evitând costurile ridicate asociate cu transportul materialelor de pe Pământ.
Cercetarea vine în urma descoperirilor recente realizate de roverul Curiosity al NASA, care explorează Mount Sharp, un vârf proeminent din Gale Crater, din 2014. Pe 30 mai a acestui an, roverul a făcut o descoperire neaşteptată în timp ce traversa o rocă, alimentând şi mai mult entuziasmul şi curiozitatea privind explorarea lui Marte.
În ansamblu, metoda propusă de Kite oferă o cale viabilă către transformarea ecologică lui Marte şi avansarea posibilităţii colonizării umane, abordând una dintre provocările fundamentale: restabilirea apei pe Planeta Roşie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Marea Adriatică, mai caldă cu 5 grade decât media perioadei. Turiştii tot îi caută „răcoarea”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe