Michael J. Fox, onorat cu premiul Goldene Kamera pentru întreaga carieră, în Germania

Actorul Michael J. Fox va primi, sâmbătă, la Berlin, premiul Goldene Kamera pentru întreaga carieră, în cadrul celei mai importante ceremonii de premiere din industria de divertisment germană, informează bbc.co.uk.

Urmărește
1 afișare

În cadrul ceremoniei, ajunsă la cea de-a 46-a ediţie, vor mai fi premiaţi actorii John Travolta şi Armin Mueller-Stahl, cântăreaţa Gloria Gaynor şi starul pop german Lena Meyer-Landrut.

Premiile Camera de Aur (Goldene Kamera), ce onorează excelenţa în televiziune, film şi muzică, sunt acordate de publicaţia germană Horzu. Premiile au fost pentru prima dată decernate în 1965 şi erau destinate strict televiziunii, dar din 1987 sunt acordate şi starurilor internaţionale şi organizaţiilor, precum Greenpeace. Premiile sunt acordate la şapte categorii naţionale şi cinci internaţionale.

Printre actorii care au primit premii Goldene Kamera pentru întreaga carieră se numără Clint Eastwood, Robert De Niro şi Jack Nicholson.

Michael J. Fox este un actor canadiano-american în vârstă de 49 de ani. Printre rolurile care i-au adus celebritatea se numără cele din seriile "Înapoi în viitor" (1985 - 1990), "Family Ties" (1982 - 1989), pentru care a primit patru premii Emmy şi un Glob de Aur, şi cel din "Orice este posibil/ Spin City" (1996 - 2000), pentru care a câştigat un premiu Emmy, trei Globuri de Aur şi două premii acordate de Sindicatul actorilor americani (SGA - Screen Actors Guilds Awards).

Michael J. Fox a fost diagnosticat cu maladia Parkinson în 1991, dar a făcut publică afecţiunea de care suferă abia în 1998. Deoarece starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, Fox a decis să se retragă din cariera de actor, în anul 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici