- Home
- Life-Entertaiment
- (31.12.2024, 15:41)
- Andrei Rachieru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tradiţii inedite şi fascinante de Anul Nou din lume
- Cele mai populare tradiţii de Anul Nou din Europa şi Asia includ obiceiuri precum „First-Footing” în Scoţia şi oferirea de plicuri roşii cu bani în China, fiecare având semnificaţii speciale pentru norocul şi prosperitatea noului an.
- Tradiţiile mai ciudate şi inedite de Anul Nou, precum spargerea farfuriilor în Danemarca sau petrecerile în cimitir din Chile, sunt ritualuri care reflectă moduri neobişnuite, dar semnificative, de a întâmpina Anul Nou.
- În România, tocitul monedelor este considerat un obicei care aduce prosperitate, iar în alte colţuri ale lumii, cum ar fi Italia sau Elveţia, consumul de linte şi plimbarea cu coşul simbolizează dorinţa de abundenţă şi noroc.
Urmărește
127 afișări
Sursa foto: X/ China Daily
Anul Nou este sărbătorit în întreaga lume printr-o diversitate de tradiţii fascinante, fiecare cultură având propriile ritualuri şi obiceiuri unice. De la festivităţi pline de culoare, dansuri şi focuri de artificii, la obiceiuri care poate par să pară neobişnuite pentru noi, dar care reflectă speranţele şi dorinţele popoarelor de a începe un an nou sub cele mai bune auspicii.
Tradiţiile Europene: Obiceiuri vechi şi noi pentru un început norocos
În Scoţia, de exemplu, sărbătoarea Anului Nou este marcată de tradiţia Hogmanay, un festival renumit în care „First-Footing” este esenţial. Potrivit acestei tradiţii, prima persoană care intră în casă după miezul nopţii trebuie să aducă daruri simbolice – pâine, sare sau whisky – pentru a aduce noroc pentru anul care începe. Focurile de artificii şi cântecele tradiţionale sunt parte integrantă a acestei sărbători, creând o atmosferă plină de energie şi speranţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
-
Slovacia pregăteşte măsuri împotriva Ucrainei după oprirea tranzitului de gaz rusesc. Fico: Întreruperea livrărilor de electricitate către Ucraina, reducerea ajutorului acordat refugiaţilor ucraineni şi compensarea pierderilor suferite de Slovacia
În Spania şi Portugalia, o altă tradiţie populară este consumul celor 12 boabe de struguri la miezul nopţii, fiecare boabă reprezentând o lună a anului. Aceasta este o practică care are ca scop aducerea norocului în fiecare dintre lunile anului, o tradiţie ce atrage mulţi oameni în pieţele şi străzile oraşelor, unde se adună pentru a sărbători momentul. De asemenea, în Austria şi Elveţia, la miezul nopţii oamenii se costumează în haine stridente şi neobişnuite, iar toasturile pentru realizările anului trecut sunt o parte importantă a festivităţilor.
Asia şi America de Sud: Tradiţii colorate care reflectă cultura locală
În Asia, Anul Nou este sărbătorit în moduri la fel de interesante. China, cu sărbătoarea sa a Primăverii, adună oameni din toate colţurile lumii în petreceri zgomotoase şi ritualuri menite să alunge spiritele rele. O tradiţie importantă este oferirea de plicuri roşii cu bani (Hongbao), care simbolizează prosperitatea şi bunăstarea pentru anul care vine. În Japonia, sărbătoarea Oshogatsu include vizite la temple pentru a primi binecuvântări divine, iar la miezul nopţii, clopotele templelor sunt bătute de 108 ori, un ritual menit să alunge păcatele şi să aducă purificare. În Birmania, Anul Nou se celebrează printr-o sărbătoare a apei în luna aprilie, unde oamenii se stropesc unii pe alţii cu apă, simbolizând fertilitatea şi un nou început.
În America de Sud, tradiţiile de Anul Nou sunt pline de culoare şi simbolism. În Brazilia, la miezul nopţii, oamenii poartă lenjerie intimă albă sau galbenă pentru a aduce noroc şi bunăstare, iar un ritual specific este cel în care bărcuţe cu lumânări sunt lansate pe apă ca ofrande pentru zeiţa mării, Iemanja. Acesta este un obicei care subliniază legătura profundă dintre oameni şi natura care îi înconjoară.
Obiceiuri Inedite de Anul Nou: De la distracţie în cimitire la aruncat farfurii
Pe lângă aceste tradiţii fascinante, există şi obiceiuri mai puţin cunoscute, dar la fel de interesante, care sunt sărbătorite în diverse colţuri ale lumii. În Ecuador, spre exemplu, este tradiţia ca oamenii să arunce obiecte vechi pe geam, pentru a simboliza renunţarea la trecut şi pregătirea unui nou început. În Danemarca, o altă tradiţie ciudată este spargerea farfuriilor la uşa vecinilor, iar familia care adună cele mai multe cioburi este considerată că va avea un an norocos. În Chile, oamenii îşi sărbătoresc Anul Nou în cimitir, alături de rudele decedate, transformând acest loc într-un spaţiu de festivităţi, cu muzică şi lumini, un simbol al amintirii şi al recunoştinţei faţă de cei plecaţi dintre noi.
Tradiţii care aduc prosperitate: De la tocatul monedelor în România la lintea italiană
În România, o tradiţie populară este tocitul monedelor, un obicei care se spune că aduce prosperitate financiară în noul an. De asemenea, în Elveţia, o altă tradiţie interesantă este plimbarea cu un coş gol, care simbolizează dorinţa de abundenţă şi bogăţie pentru anul care începe. În Italia, lintea este simbolul prosperităţii, iar consumul acesteia la miezul nopţii aduce noroc şi împlinire financiară.
Diversitatea tradiţiilor de Anul Nou oferă o privire asupra culturilor lumii
Aceste tradiţii ne arată diversitatea şi frumuseţea culturilor lumii, fiecare având obiceiuri care reflectă speranţele şi dorinţele pentru viitor, dar şi respectul faţă de trecut. Fiecare ţară are propriile ritualuri care transformă Anul Nou într-un moment special, un prilej de a întâmpina un nou început cu multă speranţă şi încredere.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Banii îți aduc fericirea dacă îi cheltui pentru binele altora. Cei cu venituri mari sunt fericiți când cumpără cadouri pentru alții
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe