- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (27.12.2023, 08:27)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
2024, posibil an record al turismului excesiv, când călătoriile devin o ameninţare
Organizaţia Mondială a Turismului avertizează asupra pericolelor turismului excesiv în 2024, cu impact devastator asupra destinaţiilor populare.
Urmărește
4878 afișări
2024, posibil an record al turismului excesiv, când călătoriile devin o ameninţare
Într-o declaraţie pentru Sky News, Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) a avertizat că anul 2024 ar putea fi un record pentru sosirile internaţionale în întreaga lume, aducând cu sine ameninţări grave pentru destinaţiile turistice suprasolicitate.
Turismul excesiv, denumit şi "supra-turism", se referă la situaţia în care numărul mare de turişti afectează negativ experienţa localnicilor şi a vizitatorilor. Totodată, turismul excesiv se referă la situaţia în care cei care locuiesc într-o zonă sau cei care o vizitează consideră că experienţa a devenit neplăcută din cauza numărului mare de turişti. Efectele negative ale turismului excesiv sunt supraaglomerarea, creşterea preţurilor la locuinţe şi la bunuri şi servicii, probleme de mediu, cum ar fi poluarea şi comportamente antisociale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În ultimii ani, oraşe precum Amsterdam, Veneţia şi Barcelona au resimţit în mod serios impactul turismului excesiv. Amsterdam, cu o populaţie de 1,1 milioane, a fost vizitat de cinci milioane de turişti în 2022, ceea ce a dus la o criză imobiliară şi creşterea preţurilor chiriilor. În Hawaii, plajele paradisiace au devenit impracticabile din cauza aglomeraţiei generate de 9,2 milioane de turişti în 2022.
Situaţia este similară în Dubrovnik, Croaţia, unde un milion de turişti au invadat în 2022 un oraş cu o populaţie de doar 28.400 de locuitori. Machu Picchu din Peru şi Bath din Marea Britanie sunt şi ele victime ale turismului excesiv, cu impact asupra infrastructurii şi vieţii de zi cu zi a locuitorilor.
Factorii care alimentează această problemă includ accesibilitatea crescută a călătoriilor aeriene datorită preţurilor reduse ale combustibilului pentru aviaţie şi influenţa crescândă a influencerilor de pe reţelele de socializare. Turismul excesiv contribuie la creşterea emisiilor globale de carbon, având un impact semnificativ asupra schimbărilor climatice.
Cu toate că destinaţiile au început să ia măsuri pentru a face faţă turismului excesiv, cum ar fi limitarea numărului de nave de croazieră sau stabilirea unor cote de vizitatori pentru atracţiile turistice, anul 2024 s-ar putea să aducă un număr record de turişti, intensificând problemele deja existente.
Specialiştii în turism susţin că, pentru a limita impactul negativ al călătoriilor, oamenii ar trebui să aleagă destinaţii mai puţin aglomerate, să călătorească în perioade mai puţin aglomerate şi să sprijine economiile locale prin achiziţionarea de produse locale în timpul călătoriilor.
Într-un efort de a combate schimbările climatice, specialiştii sugerează că oamenii ar trebui să opteze pentru călătorii mai puţine, dar mai lungi, reducând astfel numărul de zboruri şi emisiile de carbon asociate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe