- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (27.12.2023, 08:27)
2024, posibil an record al turismului excesiv, când călătoriile devin o ameninţare
Organizaţia Mondială a Turismului avertizează asupra pericolelor turismului excesiv în 2024, cu impact devastator asupra destinaţiilor populare.
Urmărește
4887 afișări
2024, posibil an record al turismului excesiv, când călătoriile devin o ameninţare
Într-o declaraţie pentru Sky News, Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) a avertizat că anul 2024 ar putea fi un record pentru sosirile internaţionale în întreaga lume, aducând cu sine ameninţări grave pentru destinaţiile turistice suprasolicitate.
Turismul excesiv, denumit şi "supra-turism", se referă la situaţia în care numărul mare de turişti afectează negativ experienţa localnicilor şi a vizitatorilor. Totodată, turismul excesiv se referă la situaţia în care cei care locuiesc într-o zonă sau cei care o vizitează consideră că experienţa a devenit neplăcută din cauza numărului mare de turişti. Efectele negative ale turismului excesiv sunt supraaglomerarea, creşterea preţurilor la locuinţe şi la bunuri şi servicii, probleme de mediu, cum ar fi poluarea şi comportamente antisociale.
În ultimii ani, oraşe precum Amsterdam, Veneţia şi Barcelona au resimţit în mod serios impactul turismului excesiv. Amsterdam, cu o populaţie de 1,1 milioane, a fost vizitat de cinci milioane de turişti în 2022, ceea ce a dus la o criză imobiliară şi creşterea preţurilor chiriilor. În Hawaii, plajele paradisiace au devenit impracticabile din cauza aglomeraţiei generate de 9,2 milioane de turişti în 2022.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Situaţia este similară în Dubrovnik, Croaţia, unde un milion de turişti au invadat în 2022 un oraş cu o populaţie de doar 28.400 de locuitori. Machu Picchu din Peru şi Bath din Marea Britanie sunt şi ele victime ale turismului excesiv, cu impact asupra infrastructurii şi vieţii de zi cu zi a locuitorilor.
Factorii care alimentează această problemă includ accesibilitatea crescută a călătoriilor aeriene datorită preţurilor reduse ale combustibilului pentru aviaţie şi influenţa crescândă a influencerilor de pe reţelele de socializare. Turismul excesiv contribuie la creşterea emisiilor globale de carbon, având un impact semnificativ asupra schimbărilor climatice.
Cu toate că destinaţiile au început să ia măsuri pentru a face faţă turismului excesiv, cum ar fi limitarea numărului de nave de croazieră sau stabilirea unor cote de vizitatori pentru atracţiile turistice, anul 2024 s-ar putea să aducă un număr record de turişti, intensificând problemele deja existente.
Specialiştii în turism susţin că, pentru a limita impactul negativ al călătoriilor, oamenii ar trebui să aleagă destinaţii mai puţin aglomerate, să călătorească în perioade mai puţin aglomerate şi să sprijine economiile locale prin achiziţionarea de produse locale în timpul călătoriilor.
Într-un efort de a combate schimbările climatice, specialiştii sugerează că oamenii ar trebui să opteze pentru călătorii mai puţine, dar mai lungi, reducând astfel numărul de zboruri şi emisiile de carbon asociate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe