- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (22.03.2014, 16:25)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Baletul "La Sylphide" în noi interpretări, pe 23 şi 30 martie, la Opera Naţională Bucureşti
Baletul "La Sylphide", a cărui premieră naţională avut loc la finalul anului 2013 cu prim-soliştii de renume internaţional Alina Cojocaru şi Steven McRae în rolurile principale, va fi prezentat în noi interpretări, pe 23 şi 30 martie, de la ora 19:00, la Opera Naţională Bucureşti (ONB).
Urmărește
228 afișări
Baletul "La Sylphide" în noi interpretări, pe 23 şi 30 martie, la Opera Naţională Bucureşti (Imagine: Alexandru Mihăescu / Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, corpuri zvelte şi aripi străvezii vor umple scena Operei Naţionale Bucureşti în ultima săptămână din luna martie. Noile silfide, Cristina Dijmaru şi Rin Okuno, îşi vor face apariţia pentru prima oară în spectacolul lui Johan Kobborg, "La Sylphide", unul dintre cele mai vechi şi importante balete din lume, în 23, respectiv 30 martie, de la ora 19.00, a cărui premieră naţională avut loc la finalul anului 2013.
"Sunt unele balerine care interpretează rolul Silfidei ca şi cum ea ar fi inocentă, naivă şi iubitoare, alte fete o interpretează mai degrabă ca manipulatoare, ca o altă versiune a lui Madge, vrăjitoarea. Sunt atât de multe caracteristici diferite din care poţi alcătui aceste personaje, care să le facă interesante şi vii astăzi, deşi sunt atât de vechi... Spectatorii pot veni să vadă spectacolul de mai multe ori pentru că ştiu astfel că el va fi diferit de fiecare dată, chiar dacă din punct de vedere coregrafic nu se schimbă", a declarat coregraful Johan Kobborg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Deşi baletul se cheamă "La Sylphide", pentru Johan Kobborg personajul principal este James: "Totul este văzut din perspectiva lui James". În acest rol va debuta cel mai nou membru al Companiei de Balet, polonezul Dawid Trzensimiech, fost balerin al Baletului Regal din Londra.
Scenografia baletului, inspirată din peisajele Scoţiei, îi aparţine artistei de origine rusă Natalia Stewart, care a colaborat la Royal Opera House din Londra cu artişti faimoşi, scenografi, coregrafi şi dansatori, la repunerea în scenă a lucrărilor lui George Balanchine, Frederick Ashton şi Keneth Macmillan.
Prim-solista Cristina Dijmaru a urmat, în perioada 2002 - 2006, mai multe stagii de dans, cu maeştrii Gilbert Meyer şi Sergiu Ştefanski pentru dans clasic, cu Rosa Olimpya Estrella pentru flamenco şi un stagiu de perfecţionare a tehnicii Kylián cu Arlette Von Boven. Pe lângă mai multe premii la olimpiadele naţionale de specialitate, a fost finalistă, în anul 2005, la Premio Roma (Italia), iar în 2011 a primit Premiul de Excelenţă în cadrul concursului Sibiu International Ballet Competition. Este solistă a Operei Naţionale Bucureşti din anul 2007.
Venită în Compania de Balet a Operei Naţionale Bucureşti din anul 2012, balerina Rin Okuno a început studiul dansului la Swako Murase Ballet Studio (Japonia), apoi s-a perfecţionat prin workshopuri la Şcoala de balet regală din Danemarca, la Şcoala de Balet a coregrafului John Cranko (Germania), la Baletul din Hamburg, la Centrul European al Dansului din Paris, la Academia de Balet Metropolitană din New York. Din 2005 până în prezent a câştigat zeci de premii la competiţii de balet din Japonia, SUA, China etc.
Dawid Trzensimiech este de origine poloneză şi a studiat la Şcoala Naţională de Balet din Bytom. De-a lungul timpului a câştigat numeroase premii, fiind laureat al Concursului Naţional de Dans din Gdansk în 2003 şi 2005 şi al Concursului Internaţional de Dans de la Rieti, Italia. A fost de asemenea finalist la Concursul Prix de Lausanne în 2006 şi a câştigat o medalie la prima ediţie a Concursului Internaţional de Balet şi Coregrafie de la Beijing, China, 2011. S-a pregătit la Şcoala Regală de Balet din Londra în urma primirii unei burse din partea organizatorilor Prix de Lausanne. Dawid Trzensimiech a devenit membru al Baletului Regal în anul 2008, unde în 2012 a devenit solist. A creat roluri în coregrafia unor creatori precum Wayne McGregor, Christopher Wheeldon, Liam Scarlett, Alexei Osipovich Ratmansky şi David Dawson.
Director artistic al Baletului Naţional Român, Johan Kobborg a fost prim-balerin al Baletului Regal Danez, al Baletului Regal din Londra şi este invitat al celor mai importante companii din lume. În ultimii ani, Johan Kobborg s-a remarcat în paralel şi în calitate de coregraf, lucrările sale fiind prezentate de Baletul Regal din Londra, Baletul Teatrului Balşoi din Moscova, Baletul Regal din Noua Zeelandă etc. În anul 2009, spectacolul său "La Sylphide" de la Teatrul Balşoi a fost nominalizat la Premiul "Masca de Aur" la Moscova pentru cel mai bun spectacol al anului.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână