Câinii pot detecta coronavirusul. Mai multe trupe cunoscute şi-au mărit echipa cu membri care anunţă prezenţa virusului

  • În urma unui experiment realizat pe câini, cercetătorii au descoperit că aceştia pot identifica biomarkerii asociaţi cu virusul cu o acurateţe de 97,5%.
  • Câinii sunt dresaţi să stea jos dacă detectează virusul.
Urmărește
281 afișări
Imaginea articolului Câinii pot detecta coronavirusul. Mai multe trupe cunoscute şi-au mărit echipa cu membri care anunţă prezenţa virusului

În mijlocul unui nou val de infectări în toată lumea cu COVID-19, muzicienii au găsit o modalitate inedită de a se asigura că turneele lor nu se opresc din cauza posibilelor îmbolnăviri ale membrilor staff-ului. După cum relatează Rolling Stone, Tool, The Black Keys, Eric Church şi Metallica au recrutat câini dresaţi special pentru a adulmeca virusul SARS-CoV-2.

Caninii, cei mai mulţi din rase precum ciobănesc german, belgian malinois şi retriever labrador, sunt antrenaţi să se aşeze dacă detectează COVID-19, având liberul acces de a se plimba prin culise pentru a se asigura că membrii din staff nu răspândesc boala în neştire.

Metallica şi-a folosit noii „angajaţi” deja pentru concertele din Fort Lauderdale şi Atlanta ce au avut loc toamna trecută. Totodată, patrupezii au fost prezenţi şi la spectacolele de aniversare a 40 de ani de la San Francisco de luna trecută. Şi cei de la Tool au plecat în turneu prin State alături de echipa canină.

Cei 12 câini aflaţi în serviciu în prezent - cu încă şapte sau opt în pregătire - sunt supravegheaţi de Bio-Detection K9. Este nevoie de aproximativ şase săptămâni de antrenament pentru ca aceştia să înveţe să adulmece mâinile şi picioarele oamenilor şi să se aşeze dacă detectează virusul. Mai nou, din cauza noii tulpini Omicron, câinii au fost dresaţi să adulmece inclusiv măştile de protecţie.

La sfârşitul anului 2021, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Internaţională din Florida au publicat un studiu al detectării COVID-19 canin, în care cei patru pui participanţi au demonstrat o rată de acurateţe de 97,5% în identificarea biomarkerilor asociaţi cu coronavirusul.

„Este unul dintre cele mai mari procente pe care le-am văzut vreodată şi fac această muncă de peste 25 de ani cu tot felul de câini detectori”, a declarat pentru The Guardian Dr. Ken Furton de la FIU, cercetător în chimie criminalistică. „Este cu adevărat remarcabil”.

Totuşi, caninii nu sunt încă un instrument de diagnostic aprobat de FDA, aşa că, dacă semnalează pe cineva ca fiind infectat, acea persoană trebuie să facă un test COVID-19 pentru a-l confirma. Cu toate acestea, unele cercetări indică faptul că aceştia pot fi mai sensibili la virus, identificând indivizii infectaţi chiar înainte ca aceştia să fi acumulat suficientă încărcătură virală pentru a se înscrie la un test.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici