- Home
- Life-Inedit
- BEVERLY HILLS, (17.05.2016, 06:30)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chitara galben neon a lui Prince, scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 30.000 de dolari
Chitara galben neon a regretatului cântăreţ american Prince, făcută la comandă şi cu o formă originală, cu ajutorul căreia muzicianul a cântat hit-uri precum ‘Cream’ şi ‘Get Off’, va fi scoasă la licitaţie în luna iunie, de o casă de licitaţii din Beverly Hills, informează contactmusic.com.
Urmărește
608 afișări
Chitara galben neon a lui Prince, scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 30.000 de dolari
Heritage Auctions a scos la vânzare chitara electrică ‘nor galben’, care a fost utilizată de cântăreţ în melodii celebre precum ‘Cream’ şi ‘Get Off’. Licitaţia va începe pe 24 iunie şi are un preţ de pornire de 30.000 de dolari. Actalul proprietar, Richard Lecce, a cumpărat instrumentul făcut pe comandă undeva la preţul de 30.000 de dolari în urmă cu un an, de la aceeşi casă de licitaţii.
"Sunt un fan al lui Prince de când eram mic, iar această chitară m-a impresionat pentru că era specială şi la modă", a declarat Lecce. "Din păcate, oricât de morbid pare, atunci când oamenii mor, obiectelor lor personale devin mai valoroase. Cred că a avea ceva atât de valoros ca acest obiect ar fi prea riscant pentru a fi în continuare în posesia mea." Leece, care nu cântă la niciun instrument muzical, a declarat că a păstrat chitara în condiţii adecvate şi că a pozat cu ea doar când a achiziţionat-o.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Instrumentul este marcat cu un număr de serie şi însoţit de o scrisoare de autenticitate de la tehnicianul de chitară a lui Prince, Zeke Clark, care menţionează că gâtul chitarei s-a rupt în Franţa în 1994 şi că a fost reparat ulterior.
Printre alte obiecte care vor fi scoase la licitaţie în iunie în Beverly Hills se numără un premiu pentru vânzări record şi o casetă originală demo cu melodii precum ‘Just as Long as We're Together’, ‘My Love Is Forever’ şi ‘Jelly Jam’.
Prince Rogers Nelson a fost găsit mort pe 21 aprilie, în studioul său de înregistrări, situat în curtea reşedinţei sale din Paisley Park, Minnesota.
Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată.
Conform site-ului american TMZ, autorităţile cercetează cauzele decesului celebrului cântăreţ american.
Prince, în vârstă de 57 de ani, fusese spitalizat recent cu simptome de gripă.
Citeşte şi: Prince, războiul moştenitorilor: "Copilul rebel din Minneapolis" n-a lăsat un testament, rudele revendică averea - VIDEO
Citeşte şi: Prince, cauza morţii: Supradoză de opiacee? Starul ar fi avut asupra lui medicamente împotriva durerii
Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scenă Prince, născut pe 7 iunie 1958, a fost un cântăreţ, compozitor, actor şi multi-instrumentalist american. Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovaţiile aduse în industria muzicii, dar şi pentru munca sa eclectică, prezenţa scenică excentrică şi stilul vocal unic. A fost văzut ca un pioner al "sunetului Minneapolis". Muzica sa îmbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz şi pop.
Artistul s-a născut în Minneapolis, Minnesota, şi a dezvoltat un interes pentru muzică de la o vârstă fragedă, compunând prima sa melodie la 7 ani. După ce a înregistrat piese cu formaţia verişorului său, 94 East/ 94 Est, Prince, în vârstă de 19 ani a înregistrat câteva demo-uri fără succes, înainte de a-şi lansa albumul de debut For You/ Pentru Tine, în 1978, sub coordonarea managerului său Owen Husney.
Albumul din 1979, care îi poartă numele, a fost premiat cu Discul de Platină datorită succesului înregistrat de piesele "Why You Wanna Treat Me So Bad?/ De ce vrei să mă tratezi aşa rău?" and "I Wanna Be Your Lover/ Vreau să fiu iubitul tău". Următoarele trei melodii lansate – Dirty Mind (1980), Controversy (1981), şi 1999 (1982) – au continuat să îi aducă succes şi faimă, dezvăluind amprenta unică a lui Prince asupra muzicii, şi anume versurile de o proeminentă sexualitate, dar şi comasarea elementelor funk, dance şi rock într-o singură piesă.
În 1984, şi-a denumit vocaliştii, care îl ajutau în susţinerea concertelor, The Revolution/ Revoluţia şi a lansat cântecul care l-a consacrat: "Purple Rain", ce a devenit ulterior coloana sonoră a filmului său de debut cu acelaşi nume.
Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry".
Un compozitor prolific, în anii 80, Prince a compus şi produs melodii, deseori fără a-şi semna munca cu propriul nume, ci cu pseudonime.
După ce a lansat albumele Around the World in a Day (1985) şi Parade (1986), a urmat albumul solo aclamat de criticii muzicali, Sign "O" the Times (1987). A lansat apoi încă trei albume solo, înainte să debuteze în formaţia New Power Generation, în 1991. Şi-a schimbat numele de scenă în 1993 cu un simbol greu de pronunţat, ermetic, supranumit "Simbolul Iubirii".
În anii 2000, şi-a luat din nou numele legendar de Prince Ultimul său album, HITnRUN Phase One, a fost lansat în 2015.
Prince a vândut mai mult de 100 de milioane de albume în toată lumea. Este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti ai tuturor timpurilor. A câştigat 7 premii Grammy, un trofeu la Globurile de Aur şi un Oscar. A fost recompensat cu o stea pe Rock and Roll Hall of Fame în 2004.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe