Prince, războiul moştenitorilor: "Copilul rebel din Minneapolis" n-a lăsat un testament, rudele revendică averea - VIDEO

Megastarul Prince, supranumit "Copilul rebel din Minneapolis" n-a lăsat un testament, aşa că şapte dintre rudele sale s-au înfăţişat în faţa justiţiei americane drept moştenitori ai averii şi proprietăţilor cântăreţului, care a murit pe 21 aprilie, transmite site-ul american TMZ.

Urmărește
1645 afișări
Imaginea articolului Prince, războiul moştenitorilor: "Copilul rebel din Minneapolis" n-a lăsat un testament, rudele revendică averea - VIDEO

Prince, războiul moştenitorilor: "Copilul rebel din Minneapolis" n-a lăsat un testament, rudele revendică averea - VIDEO

Decizia judecătorului Kevin Eide de la tribunalul din Minnesota a fost eliberată marţi în formă oficială. În act sunt enumerate şase persoane cu drept de moştenitori. Numele lor este înscris în act şi precedat de cuvântul "moştenitor", fără precizări suplimentare, în afara avocaţilor care-i reprezintă pe fiecare în justiţie.

Numele sunt ale surorii sale, Tyka Nelson şi ale celor cinci fraţi vitregi şi surori (Omarr Baker, Sharon Nelson, Norrine Nelson, John Nelson et Alfred Nelson). Documentul menţionează şi numele lui Darcell Gresham Johnston, însă fără ataşarea cuvântului "moştenitor".

Site-ul american TMZ, specializat în anchete "pe urmele" celebrităţilor a indicat că surse apropiate familiei lui Prince au spus despre Darcell Gresham Johnston: "această femeie este o soră vitregă a lui Prince a cărei existenţă a fost ignorată. Ea şi Prince au aceeaşi mamă, dar taţi diferiţi. Anumiţi membri din familia lui Prince au aflat de existenţa ei doar de câteva zile", transmite TMZ.

Site-ul TMZ precizează, de asemenea, că finanţele lui Prince erau administrate haotic. Surorile şi fraţii lui Prince sunt într-un război al intrigilor. Aparent, fiecare îşi cere cu obtinaţia suma de bani cuvenită.

Judecătorul din Minnesota a decis că societatea de gestiune de active Bremer Trust va fi mandatară pentru divizarea şi administrarea moştenirii lui Prince. Sora sa Tyka Nelson a cerut oficial ca societatea să manevreze dinamica financiară, deoarece Prince n-a lăsat un testament scris. Banca Bremer, societate ce are în subordine Bremer Trust a fost delegată pentru a se ocupa de finanţele lui Prince în ultimii ani.

Prince Rogers Nelson a fost găsit mort pe 21 aprilie, în studioul său de înregistrări, situat în curtea reşedinţei sale din Paisley Park, Minnesota.

Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată.

Conform site-ului american TMZ, autorităţile cercetează cauzele decesului celebrului cântăreţ american.

Prince, în vârstă de 57 de ani, fusese spitalizat recent cu simptome de gripă.

Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scenă Prince, născut pe 7 iunie 1958, a fost un cântăreţ, compozitor, actor şi multi-instrumentalist american. Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovaţiile aduse în industria muzicii, dar şi pentru munca sa eclectică, prezenţa scenică excentrică şi stilul vocal unic. A fost văzut ca un pioner al "sunetului Minneapolis". Muzica sa îmbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz şi pop.

Artistul s-a născut în Minneapolis, Minnesota, şi a dezvoltat un interes pentru muzică de la o vârstă fragedă, compunând prima sa melodie la 7 ani. După ce a înregistrat piese cu formaţia verişorului său, 94 East/ 94 Est, Prince, în vârstă de 19 ani a înregistrat câteva demo-uri fără succes, înainte de a-şi lansa albumul de debut For You/ Pentru Tine, în 1978, sub coordonarea managerului său Owen Husney.

Albumul din 1979, care îi poartă numele, a fost premiat cu Discul de Platină datorită succesului înregistrat de piesele "Why You Wanna Treat Me So Bad?/ De ce vrei să mă tratezi aşa rău?" and "I Wanna Be Your Lover/ Vreau să fiu iubitul tău". Următoarele trei melodii lansate – Dirty Mind (1980), Controversy (1981), şi 1999 (1982) – au continuat să îi aducă succes şi faimă, dezvăluind amprenta unică a lui Prince asupra muzicii, şi anume versurile de o proeminentă sexualitate, dar şi comasarea elementelor funk, dance şi rock într-o singură piesă.

În 1984, şi-a denumit vocaliştii, care îl ajutau în susţinerea concertelor, The Revolution/ Revoluţia şi a lansat cântecul care l-a consacrat: "Purple Rain", ce a devenit ulterior coloana sonoră a filmului său de debut cu acelaşi nume.

Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry".

Un compozitor prolific, în anii 80, Prince a compus şi produs melodii, deseori fără a-şi semna munca cu propriul nume, ci cu pseudonime.

După ce a lansat albumele Around the World in a Day (1985) şi Parade (1986), a urmat albumul solo aclamat de criticii muzicali, Sign "O" the Times (1987). A lansat apoi încă trei albume solo, înainte să debuteze în formaţia New Power Generation, în 1991. Şi-a schimbat numele de scenă în 1993 cu un simbol greu de pronunţat, ermetic, supranumit "Simbolul Iubirii".

În anii 2000, şi-a luat din nou numele legendar de Prince Ultimul său album, HITnRUN Phase One, a fost lansat în 2015.

Prince a vândut mai mult de 100 de milioane de albume în toată lumea. Este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti ai tuturor timpurilor. A câştigat 7 premii Grammy, un trofeu la Globurile de Aur şi un Oscar. A fost recompensat cu o stea pe Rock and Roll Hall of Fame în 2004.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici