- Home
- Life-Inedit
- ROMA, (23.06.2009, 17:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Circuit turistic în Roma prin locurile unde s-au filmat scene din "Îngeri şi Demoni"
După Fontana di Trevi, la a cărei faimă a contribuit şi baia făcută de senzuala Anita Ekberg în "La Dolce Vita", sau Colosseumul şi luptele din "Gladiatorul", amatorii de cinema doresc să descopere noi locuri pitoreşti în Roma - cele care apar în filmul "Îngeri şi Demoni", de Ron Howard.
Urmărește
1413 afișări
Circuit turistic în Roma prin locurile unde s-au filmat scene din "Îngeri şi Demoni" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Potrivit AFP, Isabella Ruggiero este un ghid care le propune turiştilor acest circuit specific, ce începe de la Panteonul din Roma, în faţa mormântului maestrului renascentist Rafael, care în povestea imaginată de Dan Brown este membru al societăţii secrete ce ameninţă Vaticanul.
Ea le explică turiştilor cu această ocazie că multe informaţii din acest roman nu corespund realităţii, referindu-se în mod special la faptul că societatea secretă Illuminati nu exista pe vremea lui Galileo Galilei. Acesta nu putea, deci, să fie un membru Illuminati, însă un manuscris al lui reprezintă punctul de plecare al poveştii enigmatice despre această confrerie pe care profesorul american Charles Langdon (Tom Hanks) trebuie să o descifreze.
Toate aceste inadvertenţe nu îi descurajează pe pasionaţi, precum Katharine Jacobson, o sexagenară americană originară din Bellingham, din apropiere de Washington. "Impreciziile Hollywood-ului nu îmi răpesc bucuria de a învăţa mai multe despre locurile în care au fost filmate scenele peliculei", a declarat aceasta. Chiar dacă Illuminati nu exista pe vremea lui Galilei, ea "crede că astfel de societăţi secrete puteau să existe şi există încă, sub alte forme".
"Arhitectura şi cinematografia mă interesează foarte mult şi este amuzant să te afli în locurile în care a fost turnat un film", a mărturisit Michel, un alt turist venit la Roma.
O altă etapă importantă a turului este Piazza Navona, unde un asasin din film a vrut să înece un cardinal. Isabella Ruggiero continuă să distrugă miturile din film: "Fontana dei Quattro Fiumi a trebuit să fie reconstituită în studio, deoarece apa ei nu este suficient de adâncă".
Jamie Manette, o studentă din Louisiana, a declarat: "Imediat ce am ajuns la faţa locului, am recunoscut totul". Prietena ei, Hillary Vinson, a mărturisit că "îşi va aminti toată viaţa" de momentul în care a văzut porumbelul sculptat de deasupra fântânii, una dintre cheile enigmei.
În realitate, cele mai multe dintre scene au fost filmate în studio, deoarece Vaticanul nu a autorizat accesul în bisericile sale. "Vaticanul nu a acceptat să se lanseze filme sau să se publice documente şi texte care pun sub semnul îndoielii adevărul pe care chiar instituţia îl păzeşte", a explicat Bruno Bartoloni, un adept al politicii duse de Vatican.
"Aceste biserici sunt ca nişte locuri ale crimelor (în film, n.r.), iar aceasta nu este tocmai ideea pe care o are Vaticanul despre lăcaşurile de cult", a explicat Isabella Ruggiero.
În faţa Fontana dei Quattro Fiumi, acelaşi ghid vorbeşte despre opera sculptorului Bernini (1598 - 1680), pentru că, în opinia ei, acest circuit turistic permite şi punerea în valoare a aspectelor istorice şi artistice ale locurilor vizitate: "Turiştii rămân aici doar două-trei zile şi văd, în general, doar cetatea Vaticanului şi Colosseumul. Acest circuit le oferă ceva diferit".
Aceasta este şi opinia lui Mauro Cutrufo, adjunctul primarului Romei, însărcinat cu turismul, chiar dacă el consideră că "Roma este unul dintre cele mai cunoscute oraşe din lume, iar cine-turismul are aici consecinţe mai mici, comparativ cu oraşele mai puţin cunoscute, precum Matera, în care numărul turiştilor a crescut de zece ori după lansarea filmului «Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson, sau Insula Salina, unde numărul turiştilor s-a dublat după lansarea filmului "Poştaşul", regizat de Michaël Radford".
Cu toate acestea, "cine-turismul reprezintă o realitate pentru Roma" şi este "o nişă care interesează foarte mult", a completat viceprimarul roman.
Filmul "Îngeri & Demoni" marchează revenirea pe marile ecrane a expertului în simbolistică creştină Robert Langdon (Tom Hanks). Profesorul este chemat într-o instituţie de cercetare elveţiană pentru a descifra un semn de pe pieptul unui fizician ucis. Aici, cel mai respectat expert în simboluri antice din SUA descoperă indicii care îl tulbură: explicaţia care se conturează conduce către o veche organizaţie secretă, cunoscută sub numele de Illuminati şi considerată de toţi cunoscătorii drept cea mai teribilă grupare care a existat vreodată pe Pământ. Cercetarea pe care o desfăşoară îl aduce la Vatican, exact în momentul în care aici are loc întâlnirea pentru alegerea unui nou papă. Un asasin care lucrează pentru Illuminati a capturat patru cardinali, a căror soartă va fi decisă pe parcursul filmului. Indiciile identificate de Langdon în continuare, îl vor pune pe acesta pe urma unei conspiraţii internaţionale în care e adânc implicată şi Biserica catolică.
Producţia este continuarea succesului "Codul lui Da Vinci" şi se bazează, la fel ca filmul precedent, pe un roman scris de Dan Brown. Deşi acţiunea romanului "Îngeri şi demoni/ Angels & Demons" are loc înaintea celei din "Codul lui Da Vinci", filmul începe exact din punctul în care se încheie prima parte. Din distribuţia filmului, regizat de Ron Howard, fac parte Tom Hanks, Ewan McGregor, Stellan Skarsgard şi Ayelet Zurer.
Filmul a fost lansat în cinematografele româneşti pe 15 mai.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe