- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (04.08.2024, 14:56)
Creştere puternică a numărului de turişti în Nordul Europei
Nordul Europei asistă la o creştere puternică a numărului de turişti, unul dintre factori fiind schimbările climatice care fac ca destinaţiile din sud să devină prea fierbinţi, scrie Ziarul Financiar.
Urmărește
1494 afișări
Un sondaj recent a găsit că aproape unu din doi turişti internaţionali au fost afectaţi de condiţii meteo extreme în timpul vacanţei din 2023, ceea ce i-ar putea convinge pe două treimi dintre aceştia să aleagă alte destinaţii pe viitor. Iar nordul continentului este pe val.
Totuşi, această popularitate în creştere dramatică provoacă deja probleme, în special din punctul de vedere al impactului asupra mediului şi relaţiilor comunitare, conform The Local.
Peter Krusborg Pedersen, CEO al Visit Northwest Coast, a declarat că situaţia legată de rulotele cu care vin turiştii îi aminteşte de Vestul Sălbatic. Din această cauză, noi reglementări urmează a fi introduse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Xi Jinping a discutat cu Putin la câteva ore după revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Gheorghe Falcă: Georgescu era aruncat la coşul de gunoi, dacă făcea parte din clasa politică
-
O importantă fabrică din România se închide. Producţia se mută în altă ţară. Sute de oameni vor fi concediaţi
Norvegia se confruntă la rândul său cu problema turismului în creştere în locuri relativ mici şi a numărului mare de rulote, notează Forbes. Sudul Europei s-a săturat de asaltul necontenit al turiştilor, iar ţările din regiune introduc din ce în ce mai multe măsuri pentru a stăvili supraturismul.
Sudul Spaniei a pus ochii pe închirierile de apartamente în stil Airbnb, scrie Financial Times.
Regiunea Valencia se alătură astfel unui număr în creştere de guverne care combat acest tip de închirieri ca reacţie la asaltul sufocant al turismului. Guvernul regional ameninţă să impună proprietarilor care încalcă regulile amenzi de până la 600.000 de euro.
Apartamentele închiriate în stil Airbnb din destinaţiile turistice aflate în sudul Europei, din Veneţia până în Lisabona, sunt considerate a găzdui vizitatori „nedisciplinaţi“, care accelerează „turistificarea“ spaţiilor publice şi scumpesc proprietăţile.
Barcelona a luat măsuri mai drastice decât Valencia, plănuind să închidă toate cele 10.000 de apartamente Airbnb până la finalul anului 2028.
Veneţia va limita amploarea petrecerilor turiştilor la 25 persoane, ultima dintr-o serie de măsuri menite să limiteze impactul mulţimilor asupra locuitorilor oraşului, potrivit The Guardian.
Autorităţile locale vor interzice de asemenea folosirea megafoanelor de către ghizii turistici pentru a proteja „liniştea locuitorilor“.
Vor fi amenzi cuprinse între 25-500 euro pentru cei care nu respectă măsurile.
În aprilie, Veneţia a devenit primul oraş din lume care a introdus un sistem de plăţi pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioade de vârf.
În insula grecească Santorini, dezbaterile privitoare la supraturism s-au intensificat recent, când 11.000 de turişti au sosit acolo de pe vase de croazieră într-o singură zi. Primarul Nikos Zorzos a declarat pentru Kathimerini că numărul turiştilor ce sosesc cu nave de croazieră pe insulă nu ar trebui să depăşească 8.000 pe zi.
„Începând cu 2025, vom reintroduce această limită pentru a proteja insula ca destinaţie unică“, a anunţat Zorzos.
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest voucher de 500 de lei. Ce trebuie să faci
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe