- Home
- Life-Inedit
- (24.04.2012, 18:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum a ajuns bucătarul Florin Dumitrescu jurat la Master Chef. Vedetele pentru care a gătit acesta
La nunta lui Edi şi a Silviei Stancu, cei 21 de concurenţi rămaşi în competiţia „MasterChef” au gătit, de la 6 după-amiaza până la 2 noaptea, 5 feluri de mâncare pentru 180 de invitaţi. În viaţa reală, pentru o astfel de nuntă gătesc maximum 6 oameni. Iar Florin Dumitrescu povesteşte cum, pe vremea când lucra în Italia, umplea singur 800 de farfurii pe zi.
Urmărește
1484 afișări
Cum a ajuns bucătarul Florin Dumitrescu jurat la Master Chef. Vedetele pentru care a gătit acesta
Juratul de la MasterChef, care are 24 de ani, şi-a început cariera în bucătărie în urmă cu 10 ani, după ce a văzut la un post italienesc de televiziune cum un bucătar, într-o ţinută albă impecabilă, a gătit în 30 de minute un preparat spectaculos.
"Mă băteau bucătarii de nu ştiam de mine”
Florin Dumitrescu povesteşte cum a ajuns să ia deciza vieţii lui la 14 ani. "Eu am refuzat să răspund la întrebarea Ce vrei să te faci când vei fi mare atunci când aveam 7 ani. Eu nu am avut răspuns pentru ea, toţi colegii mei de clasă au avut. Fiecare a vrut să se facă avocat, poliţist, bătăuş, doctor, vânător de recompense. Eu, când m-a ridicat învăţătoarea, i-am spus că nu ştiu şi ea a crezut că am o problemă. La fel şi taică-meu”, spune juratul. Şapte ani mai târziu, i-a zis tatălui său că vrea să se angajeze pentru a face rost de bani să plece la mare. Aşa a ajuns să lucreze în bucătăria unui restaurant franţuzesc. Şi a renunţat la polo, sport pe care l-a practicat vreme de 7 ani, ieşind în două rânduri cel mai bun portar din ţară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
"Nu m-am angajat legal, dar stăteam 17 ore pe zi acolo. Părinţii mei nu erau neapărat de acord, dar m-au lăsat în pace, pentru că ştiau că asta e ceea ce vreau să fac. Trebuia să fac curat în toată bucătăria, trebuia să asigur legumele pentru tot restaurantul, eu ţineam toate garniturile şi, în afară de asta, gafam, pentru că eram copil, şi mă băteau bucătarii de nu ştiam de mine. Şi am tras. Noroc cu patisera, aveam o cofetăreasă foarte bună. Şi plângeam de multe ori, pentru că mă terminau chestiile astea, plângeam pe umărul ei pentru că avea copii de vârsta mea. Şi ea îmi zicea: Dacă fiu-meu ar trebui să se angajeze în bucătărie şi să treacă prin ce treci tu, nu l-aş mai lăsa”, îşi aminteşte Florin Dumitrescu. Între timp, a uitat şi de ce s-a angajat şi nu a mai ajuns ani buni la mare. A ajuns însă să lucreze, de-a lungul carierei lui, în 26 de restaurante din România şi din Italia, iar acum este chef la restaurantul Escargot.
A gătit pentru Nicolas Cage şi Francis Ford Coppola
Florin Dumitrescu spune că cel mai greu lucru pe care l-a gătit vreodată a fost o plăcintă de carne, inspirată dintr-o reţetă de-a lui Radu Anton Roman. "Mi-a luat trei săptămâni să o fac, să pot să încep să o vând şi îmi ia undeva la 30 de ore să o gătesc. Dar este reţeta mea şi vând peste 30 de porţii pe zi. Mi-aş deschide o plăcintărie numai pentru asta”, spune juratul, care a gătit de-a lungul timpului pentru Nicolas Cage, Francis Ford Coppola, Wesley Snipes şi Jean Claude Van Damme.
Citeşte mai multe despre juratul Florin Dumitrescu de la Master Chef pe www.gandul.info
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe