Cum va fi lumea în 2019: Predicţiile scriitorului american Isaac Asimov făcute în 1983

Scriitorul american Isaac Asimov a scris în 1983 că până în 2019: "Este destul de probabil ca societatea să fi intrat într-o fază care poate fi mai mult sau mai puţin îmbunătăţită în permanenţă faţă de situaţia actuală", relatează site-ul publicaţiei The Star.

Urmărește
11723 afișări
Imaginea articolului Cum va fi lumea în 2019: Predicţiile scriitorului american Isaac Asimov făcute în 1983

Cum va fi lumea în 2019: Predicţiile scriitorului american Isaac Asimov făcute în 1983

"Dacă privim lumea aşa cum ar putea fi la sfârşitul unei alte generaţii, să spunem că 2019, trei consideraţii trebuie să domine gândurile noastre: războiul nuclear, informatizarea şi utilizarea spaţiului", declara la acea dată Asimov într-un articol publicat în The Star.

"Dacă Statele Unite şi Uniunea Sovietică se îndepărtează una de cealaltă în orice moment între acum şi 2019, este absolut inutil să discutăm despre cum va fi viaţa în acel an. Prea puţini dintre noi sau copiii şi nepoţii noştri vor fi în viaţă pentru ca acolo să existe vreun punct care să descrie starea exactă a mizeriei globale la vremea respectivă. Să presupunem, deci, că nu va exista un război nuclear - nu neapărat o presupunere sigură - şi să continuăm de acolo", spunea acesta.

În ceea ce priveşte computerizarea, acesta declara că ea va continua, fără îndoială, în mod inevitabil. Computerele au devenit deja esenţiale pentru guvernele naţiunilor industriale şi pentru industria mondială: şi acum începe să fie confortabile şi în casă.

"Complexitatea din ce în ce mai mare a societăţii va face imposibilă munca fără ele, cu excepţia faptului că va duce la haos; şi acele părţi ale lumii care rămân în urmă în această privinţă vor suferi atât de evident, ca urmare a faptului că organismele lor de guvernământ se vor bate pe computerizare, aşa cum acum se bat pentru arme. Efectul imediat al intensificării computerizării va fi, desigur, să ne schimbăm complet obiceiurile de lucru", declara Asimov.

În privinţa utilizării spaţiului acesta spunea că este puţin probabil ca acesta să fie abandonat, venind aşa departe. "Şi dacă militarismul se estompează, vom face mai mult cu el decât să facem o altă arenă pentru război. Şi nu vom face pur şi simplu călătorii prin ea. Vom intra în spaţiu pentru a rămâne", declara Asimov.

""Până în 2019, ne vom întoarce pe Lună în forţă. Nu vor fi doar americanii, ci şi o forţă internaţională de o anumită mărime; şi nu să colecteze doar roci de pe Lună, ci să înfiinţeze o staţie de minerit care să proceseze solul Lunii şi să o ducă în locuri în spaţiu unde poate fi topită în metale, ceramică. sticlă şi beton - materiale de construcţie pentru structurile mari care vor fi puse în orbită pe Pământ. O astfel de structură, care ar putea fi finalizată până în 2019, ar fi prototipul unei staţii de energie solară, echipată pentru colectarea energiei solare, convertirea acesteia în microunde şi transmisia ei pe Pământ", a prezis acesta.

"Astfel de structuri vor fi, în sine, garanţii ale păcii mondiale şi cooperare continuă între naţiuni. Energia va fi atât de necesară pentru toţi şi nu poate fi atinsă în mod clar decât dacă naţiunile vor rămâne în pace şi vor lucra împreună, încât războiul ar deveni pur şi simplu de neimaginat - de cererea populară", a declarat Asimov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici