- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (12.04.2012, 18:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De câţi pompieri este nevoie pentru a salva un peşcăruş dintr-un iaz adânc de doi metri?
Sosirea la faţa locului a cinci echipaje de intervenţie, echivalentul a 25 de pompieri, te face să crezi că s-a produs o catastrofă majoră. Însă nu a fost vorba despre un atac terorist sau un teribil accident rutier. Pompierii au fost chemaţi pentru a scoate din apă un pescăruş blocat într-un iaz de numai doi metri.
Urmărește
947 afișări
De câţi pompieri este nevoie pentru a salva un peşcăruş dintr-un iaz adânc de doi metri? (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)
Şi lucrurile devin chiar mai caraghioase, ţinând cont de faptul că pescăruşul care îşi prinsese piciorul într-o pungă de plastic nu a putut fi salvat de pompieri, deoarece aceştia nu au putut acţiona din cauza unui protocol de securitate şi protecţie, care îi împiedică "să-şi rişte viaţa" aventurându-se în ape al căror nivel trece de talie, scrie Daily Mail.
Pentru salvarea pescăruşului a fost chemat, în final, un echipaj de la un centru de protejare a animalelor. Zece minute mai târziu, Adam Briddock (20 de ani) s-a întors la mal cu pescăruşul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Explicaţia celor de la Brigada de Pompieri din Londra a fost următoarea: "Nu s-a dorit punerea în pericol a vieţilor pompierilor de dragul unui pescăruş".
Ted Burden, care conduce centrul de protejare a animalelor, a declarat: "A fost de-a dreptul caraghios. La faţa locului au sosit cinci echipaje de pompieri, dar din cauza protocolului nu au putut intra în apă. Cred că regulile sunt de-a dreptul ridicole dacă stai şi te gândeşti, pentru că apa nu trecea de talie".
Incidentul pare la prima vedere haios, dacă situaţia nu ar fi una tragică.
Acesta este ultimul dintr-o listă de incidente şocante în care echipaje de pompieri nu au putut interveni în timpul unei urgenţe, deoarece nu le permite protocolul de securitate şi protecţie. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, Simon Burgess, s-a înecat anul trecut în lacul Gosport, din Hampshire, după ce unui poliţist şi unui paramedic li s-a ordonat să nu intre în apă pentru a-l salva, tot în baza protocolului. Bărbatul s-a înecat în timp ce echipele de intervenţie priveau neputincioase.
Potrivit protocolului invocat, membrii echipelor de intervenţie nu pot intra în ape care sunt mai adânci de gleznă. Potrivit unui medic, viaţa lui Burgess ar fi putut fi salvată dacă acesta ar fi fost scos din apă repede.
Citeşte şi:
"Apasă pentru a adăuga dramă". Ce se întâmplă când cineva atinge butonul roşu? VIDEOCLIPUL care a avut peste 3 milioane de vizualizări într-o singură zi
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe