- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (12.04.2012, 18:08)
De câţi pompieri este nevoie pentru a salva un peşcăruş dintr-un iaz adânc de doi metri?
Sosirea la faţa locului a cinci echipaje de intervenţie, echivalentul a 25 de pompieri, te face să crezi că s-a produs o catastrofă majoră. Însă nu a fost vorba despre un atac terorist sau un teribil accident rutier. Pompierii au fost chemaţi pentru a scoate din apă un pescăruş blocat într-un iaz de numai doi metri.
Urmărește
949 afișări
De câţi pompieri este nevoie pentru a salva un peşcăruş dintr-un iaz adânc de doi metri? (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)
Şi lucrurile devin chiar mai caraghioase, ţinând cont de faptul că pescăruşul care îşi prinsese piciorul într-o pungă de plastic nu a putut fi salvat de pompieri, deoarece aceştia nu au putut acţiona din cauza unui protocol de securitate şi protecţie, care îi împiedică "să-şi rişte viaţa" aventurându-se în ape al căror nivel trece de talie, scrie Daily Mail.
Pentru salvarea pescăruşului a fost chemat, în final, un echipaj de la un centru de protejare a animalelor. Zece minute mai târziu, Adam Briddock (20 de ani) s-a întors la mal cu pescăruşul.
Explicaţia celor de la Brigada de Pompieri din Londra a fost următoarea: "Nu s-a dorit punerea în pericol a vieţilor pompierilor de dragul unui pescăruş".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: Vom prioritiza proiectele publice
-
Ţările NATO şi-au crescut cheltuielile militare. Ameninţările Rusiei şi întoarcerea lui Donald Trump au făcut ca Europa şi Canada să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu 20% în 2024
-
Criza de la Şantierul Naval Mangalia. BNS: DAMEN renunţă la acţiuni, statul român are drept de preempţiune
Ted Burden, care conduce centrul de protejare a animalelor, a declarat: "A fost de-a dreptul caraghios. La faţa locului au sosit cinci echipaje de pompieri, dar din cauza protocolului nu au putut intra în apă. Cred că regulile sunt de-a dreptul ridicole dacă stai şi te gândeşti, pentru că apa nu trecea de talie".
Incidentul pare la prima vedere haios, dacă situaţia nu ar fi una tragică.
Acesta este ultimul dintr-o listă de incidente şocante în care echipaje de pompieri nu au putut interveni în timpul unei urgenţe, deoarece nu le permite protocolul de securitate şi protecţie. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, Simon Burgess, s-a înecat anul trecut în lacul Gosport, din Hampshire, după ce unui poliţist şi unui paramedic li s-a ordonat să nu intre în apă pentru a-l salva, tot în baza protocolului. Bărbatul s-a înecat în timp ce echipele de intervenţie priveau neputincioase.
Potrivit protocolului invocat, membrii echipelor de intervenţie nu pot intra în ape care sunt mai adânci de gleznă. Potrivit unui medic, viaţa lui Burgess ar fi putut fi salvată dacă acesta ar fi fost scos din apă repede.
Citeşte şi:
"Apasă pentru a adăuga dramă". Ce se întâmplă când cineva atinge butonul roşu? VIDEOCLIPUL care a avut peste 3 milioane de vizualizări într-o singură zi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe