De la orfelinat, la o afacere profitabilă în IT: Tânărul care a făcut din experienţa sa de viaţă o poveste de succes | FOTO

Lucian Mustaţă este tânărul a cărui poveste de succes poate fi un exemplu demn de urmat. El a ajuns la orfelinat încă din primele zile de viaţă, după care, de la trei ani a crescut într-o casă socială. Prin ambiţie, muncă şi perseverenţă a ajuns expert în IT şi a reuşit să-şi deschidă propria firmă.

Urmărește
2044 afișări
Imaginea articolului De la orfelinat, la o afacere profitabilă în IT: Tânărul care a făcut din experienţa sa de viaţă o poveste de succes  | FOTO

De la abandon, la o afacere în IT. Cum a reuşit un bucureştean să-şi deschidă propria firmă | FOTO

Lucian Mustaţă susţine că, deşi nu a crescut alături de părinţii lui, a avut şansa unei familii.

“Cel mai bine este să creşti în familie, însă dacă nu este posibil, a doua opţiune cea mai bună este acest tip de familie oferit de Organizaţia SOS Satele Copiilor. Copilul creşte într-o familie, are mamă şi fraţi. Are toate resursele necesare pentru a se dezvolta. Eu cred că nici în unele familii normale nu poţi avea atâtea resurse şi opţiuni, câte sunt în în acest proiect. (...) Noi am fost în casă şase copii, dintre care patru băieţi şi două surori. Cu ,,«fraţii sociali», aşa le spunem noi, mai ţin legătura, însă cel mai mult cu o soră”, a mai adăugat Lucian Mustaţă.

Tânărul recunoaşte că datorită oamenilor de acolo a reuşit să devină o persoană de succes.

“Eu nu cred că aş fi putut face nimic din toate lucrurile astea dacă nu aş fi avut ajutorul oferit de SOS Satele Copiilor. Are o mare importanţă organizaţia în viaţa mea şi un mare impact. În primul rând, mi-a oferit multe resurse, mulţi oameni care m-au susţinut. Chiar dacă aş fi fost într-o familie normală, nu aş fi putut face câte am făcut. SOS Satele Copiilor mi-a oferit posibilitatea să merg în vacanţe, biblioteci, conexiuni şi oportunităţi. M-au ajutat foarte multe să mă dezvolt. Tot organizaţia m-a ajutat să merg la facultate, să am o meserie, să-mi dau seama ce-mi place să fac”, a mai adăugat tânărul.

Lucian Mustaţă a reuşit să-şi cumpere şi un apartament.

“Eu chiar am reuşit să-mi iau o casă, un apartament, cu ajutorul lor. Am fost ultimul tânăr care a participat la acest program la nivel mondial. SOS Satele Copiilor m-a ajutat cu o parte din bani ca să-mi iau un apartament. Condiţia era ca noi, tinerii crescuţi în casele sociale, să avem anumiţi bani strânşi, să avem un job şi cumva să fim deja stabiliţi, iar astfel SOS Satele Copilor ne ajuta cu cealaltă parte din sumă. Eu am îndeplinit condiţiile, iar ei m-au ajutat”, a adăugat Lucian Mustaţă.

Tinerii care fac parte din organizaţia SOS Satele Copiilor pot beneficia de ajutorul ONG-ului până la vârsta de 26 de ani.

“Tinerii care părăsesc programele noastre, unii chiar şi la 26 de ani, sunt ajutaţi încă trei ani. În aceşti ani ei sunt ajutaţi cu sfaturi, sunt mentoraţi, le este evaluat succesul. Rata de succes de reintegrare în societate a tinerilor care părăsesc SOS Satele Copiilor este de 90%. În cei 25 de ani de existenţă, 400 de tineri au ieşit deja din programele noastre. 90% dintre ei sunt perfect integraţi în societate, ceea ce înseamnă că aceşti tineri au un loc de muncă, au un cămin, iar mulţi dintre eu au chiar şi o familie”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Ştefan Urziceanu, directorul departamentului de Comunicare şi Strângere de Fonduri a organizaţiei SOS Satele Copiilor.

În Bucureşti, Sibiu şi Bacău, există trei astfel de sate sociale, din care fac parte circa 200 de copii. Organizaţia poate admite copii cu vârsta de cel puţin trei ani. Din 2019, finanţarea acestui proiect va fi doar internă, ceea ce înseamnă că ONG-ul va trebui să acopere 83% din finanţare, 17% fiind acoperite de stat.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici