Două plaje din Grecia, în topul celor cu cel mai alb nisip din lume

  • Un studiu recent a menţionat două plaje din Grecia în topul celor cu cel mai alb nisip din lume.
  • Este vorba despre plaja Marmari, din insula Kos, şi despre Agios Prokopios, din insula Naxos.
Urmărește
12484 afișări
Imaginea articolului Două plaje din Grecia, în topul celor cu cel mai alb nisip din lume

Sursa foto: Shutterstock

Un studiu recent, realizat de CV Villas, a dezvăluit că două plaje din Grecia se numără printre cele cu cel mai alb nisip din lume, potrivit Greek Reporter.

Studiul, bazat pe teoria ştiinţifică a culorilor, a analizat codurile de culoare RGB ale nisipului din 200 de plaje din întreaga lume pentru a determina cât de apropiat este nisipul de nuanţa cea mai pură de alb.

Plaja Marmari, situată pe insula Kos, din Grecia, a fost clasată pe locul trei la nivel global datorită nisipului său excepţional de alb.

Studiul a arătat că nisipul de pe această plajă este la doar 6,5 puncte distanţă de cea mai pură nuanţă de alb, ceea ce o face una dintre cele mai frumoase plaje din Europa şi din lume.

O altă plajă grecească care a intrat în top este Agios Prokopios, situată pe insula Naxos. Aceasta a reuşit să se claseze în primele treizeci de plaje cu cel mai alb nisip din lume.

Plaja Agios Prokopios este, de altfel, renumită pentru întinderea de nisip fin şi deschis la culoare, precum şi pentru apele cristaline ale Mării Egee de Sud, fiind o destinaţie preferată atât de localnici, cât şi de turişti.

Metoda folosită de experţii CV Villas a implicat capturarea de imagini needitate ale plajelor selectate prin Google Maps şi utilizarea unui instrument de pipetare a culorilor pentru a identifica codul RGB al nisipului.

Aceste coduri au fost apoi comparate cu codul RGB al celei mai pure nuanţe de alb, fiind folosind calculatorul colormine.org, pentru a determina cât de apropiat este nisipul de albul perfect.

Europa a dominat clasamentul, cu cincisprezece dintre cele mai albe treizeci de plaje situate pe ţărmuri europene, inclusiv cele două plaje din Grecia, Marmari şi Agios Prokopios.

Alte destinaţii europene luate în calcul au fost Plaja Tropea, din Italia, şi Platja de Muro, din Spania, ambele ocupând poziţia a patra.

Plaja Tulum, din Mexic, a obţinut primul loc în clasament, urmată de plaja Anse Source d’Argent, din Seychelles, Africa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici