După 80 de ani de aşteptare, un steag norocos readuce un fiu mai aproape de tatăl său

  • După aproape opt decenii, Tsukasa Hiyama primeşte steagul tatălui său, Yukikazu Hiyama, soldat ucis în Al Doilea Război Mondial.
  • Asae Hiyama, mama lui Tsukasa, a aşteptat întreaga sa viaţă confirmarea dispariţiei soţului său, fără a primi vreodată rămăşiţele sau bunurile acestuia.
  • Ceremonia de returnare a steagului a oferit lui Tsukasa un sentiment profund de împăcare, permiţându-i să simtă căldura tatălui său pentru prima dată.
Urmărește
184 afișări
Imaginea articolului După 80 de ani de aşteptare, un steag norocos readuce un fiu mai aproape de tatăl său

Sursa foto: OBON Society

După aproape opt decenii, un steag norocos aparţinând lui Yukikazu Hiyama, un soldat japonez ucis în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost returnat fiului său, Tsukasa Hiyama, scrie Smithsonian Magazine. Această reuniune emoţionantă a avut loc luna trecută şi i-a oferit lui Tsukasa un sentiment de împăcare pe care l-a căutat timp îndelungat.

Asae Hiyama l-a născut pe Tsukasa în 1943, la scurt timp înainte ca soţul ei să plece să servească în Armata Imperială Japoneză. Până în 1945, Asae a aflat că Yukikazu murise în China, dar nu a primit niciodată rămăşiţele sau bunurile personale ale acestuia, lăsând-o pe ea şi pe Tsukasa cu întrebări fără răspuns despre viaţa lui. Tsukasa a crescut imaginându-şi adesea cum era tatăl său, dar avea puţine informaţii în acest sens. Această tăcere a continuat până la moartea lui Asae în 2000, când ea încă spera că soţul ei se va întoarce.

În aprilie, Tsukasa a primit un apel care a schimbat totul: cercetătorii identificaseră steagul lui Yukikazu, un obiect comun printre soldaţii japonezi, care purta urările de bine ale prietenilor şi familiei. Steagul fusese păstrat timp de ani de zile de veteranul american Bernard Stein, care l-a adus acasă după ce a servit în Filipine.

Scott Stein, nepotul lui Bernard, a moştenit steagul, dar a decis să-l returneze familiei lui Yukikazu. El a aflat despre OBON Society, care ajută la reunirea steagurilor dispărute cu familiile soldaţilor japonezi. Organizaţia a reuşit în cele din urmă să-l localizeze pe Tsukasa în Tottori, Japonia.

La o ceremonie recentă, Tsukasa a acceptat steagul înconjurat de familie şi prieteni, unii dintre ei având legături cu numele înscrise pe acesta. El a exprimat că ţinerea steagului în mâini i-a permis să simtă căldura tatălui său pentru prima dată. Ulterior, el şi-a onorat tatăl vizitând locul de odihnă al mamei sale şi desfăcând steagul, aducând în sfârşit acasă o parte din istoria familiei lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici