- Home
- Life-Inedit
- (26.04.2013, 17:09)
- Florin Badescu , Irina Tacu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTOGRAFIA care a câştigat Sony World Photography Awards 2013: O adolescentă care a supravieţuit masacrului din Norvegia, ajutată de dragostea unui câine - FOTO
Andrea Gjestvang, din Norvegia, a câştigat trofeul L'Iris D'Or şi titlul de Fotograful profesionist al anului la gala Sony World Photography Awards 2013, cu fotografia unei adolescente în vârstă de 15 ani care a supravieţuit masacrului comis de Anders Breivik în 2011.
Urmărește
1139 afișări
FOTOGRAFIA care a câştigat Sony World Photography Awards 2013: O adolescentă care a supravieţuit masacrului din Norvegia, ajutată de dragostea unui câine - FOTO (Imagine: Shutterstock)
Fotografia câştigătoare o prezintă pe Iselin Rose Borch, în vârstă de 15 ani, stând ghemuită pe o canapea alături de cei doi câini ai familiei sale, informează Daily Mail.
Iseline Rose Borch a supravieţuit masacrului comis pe insula Utoya, ascunzându-se în spatele unei stânci, în momentul în care extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a deschis focul asupra adolescenţilor dintr-o tabără de vacanţă pe insula Utoya.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
În acel atac, cel mai mare din istoria Norvegiei pe timp de pace, Breivik a asasinat 77 de persoane. Mai întâi, Breivik a detonat un automobil-capcană în faţa unei clădiri guvernamentale din Oslo, ucigând opt persoane şi rănind alte 200. Apoi, el a mers în tabăra de pe insula Otoya şi a împuşcat mortal 69 de adolescenţi, rănind alţi 100.
Iselin Rose Borch a rămas ascunsă în spatele unei stânci şi a fost salvată de câţiva turişti care se plimbau cu o barcă.
Cel mai mic dintre cei doi câini din fotografia câştigătoare, căţeluşa Athena, doarme de atunci în fiecare noapte pe stomacul adolescentei norvegiene, iar aceasta spune că prezenţa căţeluşei o ajută să nu mai aibă coşmaruri şi să îşi învingă teama de întuneric.
"În perioada după Utoya am avut mari probleme cu somnul", a povestit Iselin. "Îmi era frică de întuneric şi sufeream de coşmaruri îngrozitoare. Mama şi cu mine am hotărât că m-ar putea ajuta să luăm un câine, aşa că am luat-o pe Athena. Acum doarme pe stomacul meu în fiecare noapte."
În august 2012, Anders Breivik a fost condamnat pentru crimă cu premeditare şi a fost trimis la o închisoare din apropiere de Oslo, unde va ispăşi o pedeapsă de 21 de ani, care ar putea fi prelungită, dacă procuratura va considera că Breivik va continua să rămână o ameninţare pentru societate.
Fotografia realizată de Andrea Gjestvang a fost inclusă în secţiunea "One Day in History" a acestui prestigios concurs internaţional de fotografie.
Numele câştigătorului a fost anunţat într-o ceremonie specială care a avut loc joi seară, la Londra. Câştigătorul trofeului L'Iris D'Or a primit un cec în valoare de 25.000 de dolari.
"Sunt atât de onorată, recunoscătoare şi mândră să primesc premiul şi recunoaşterea acestea fantastice2, a spus fotografa norvegiană la acceptare premiului. "Sunt recunoscătoare pentru că poveştile importante ale acestor tineri ies la iveală şi îi impresionează pe ceilalţi aşa cum mă impresionează şi pe mine."
Preşedintele juriului din competiţie, Catherine Charmeyaff, a spus că decizia colegilor săi privind fotografia câştigătoare a fost unanimă: "One Day in History este o voce discretă, profundă şi în cele din urmă puternică pentru copiii şi supravieţuitorii masacrului din Norvegia. Am fost cu toţii mişcaţi de aceste imagini."
Tânăra româncă s-a aflat pe lista celor trei câştigători de la secţiunea "Youth", iar fotografia ei a fost înscrisă la subsecţiunea "Cultură". Fotografia ei prezintă un obicei popular românesc practicat în noaptea de Anul Nou - Jocul Ursului, informează dailymail.co.uk.
Alecsandra Raluca Drăgoi studiază arta fotografică la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe