Fotografie de familie: Aceşti oameni s-au născut cu faţa albastră. Cum a fost posibil

În Munţii Apalaşi a fost descoperită o fotografie de familie, în care feţele unora dintre cei surprinşi în imagine au o nuanţă albăstrie. Chiar dacă la prima vedere imaginea ar putea fi afectată de trecerea timpului sau chiar trucată, oamenii de ştiinţă susţin că este vorba de o boală genetică de care sufereau aceştia.

Urmărește
5946 afișări
Imaginea articolului Fotografie de familie: Aceşti oameni s-au născut cu faţa albastră. Cum a fost posibil

Fotografie de familie: Aceşti oameni s-au născut cu faţa albastră. Cum a fost posibil(Imagine: www.dailymail.co.uk)

Povestea lor începe în anii 1800, atunci când un francez, Martin Fugate s-a căsătorit cu americanca Elizabeth Smith, o femeie roşcată cu tenul foarte pal. Copiii din familia Fugate s-au născut cu pielea albastră în urma unei încrucişări mai ciudate de gene dintre părinţii lor, potrivit dailymail.co.uk.

Această boală se numeşte methemoglobinemie şi este caracterizată de o creştere anormală a concentraţiei sangvine de methemoglobină (metHb), o moleculă incapabilă să transporte oxigenul. Astfel, unul dintre simptome este cianoza pielii, ceea ce explică nuanţa albastră a pielii.

Familia a fost descoperită în anul 1958, atunci când unul dintre descendenţii familiei Fugate, Luke Combs, a fost nevoit să-şi ducă soţia la spital, iar doctorii i-au acordat lui mai multă atenţie decât femeii.

Medicii au ajuns la concluzia că pe lângă această culoare albastră a pielii, nu există şi alte probleme asociate bolii. "Era la fel de albastru ca lacul Louise într-o zi caldă de vară", a spus doctorul Charles H. Behlen în 1974 pentru publicaţia Tri-City Herald.

În 1980 s-a descoperit că dacă familia consumă un amestec de câteva substanţe preparate de medici, se revine la o culoare normală. Condiţia era ca substanţa "miraculoasă" să fie consumată zilnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici