- Home
- Life-Inedit
- Bucureşti, (16.02.2012, 23:18)
- Marina Plopeanu
Fotografie de familie: Aceşti oameni s-au născut cu faţa albastră. Cum a fost posibil
În Munţii Apalaşi a fost descoperită o fotografie de familie, în care feţele unora dintre cei surprinşi în imagine au o nuanţă albăstrie. Chiar dacă la prima vedere imaginea ar putea fi afectată de trecerea timpului sau chiar trucată, oamenii de ştiinţă susţin că este vorba de o boală genetică de care sufereau aceştia.
Urmărește
5950 afișări
Fotografie de familie: Aceşti oameni s-au născut cu faţa albastră. Cum a fost posibil(Imagine: www.dailymail.co.uk)
Povestea lor începe în anii 1800, atunci când un francez, Martin Fugate s-a căsătorit cu americanca Elizabeth Smith, o femeie roşcată cu tenul foarte pal. Copiii din familia Fugate s-au născut cu pielea albastră în urma unei încrucişări mai ciudate de gene dintre părinţii lor, potrivit dailymail.co.uk.
Această boală se numeşte methemoglobinemie şi este caracterizată de o creştere anormală a concentraţiei sangvine de methemoglobină (metHb), o moleculă incapabilă să transporte oxigenul. Astfel, unul dintre simptome este cianoza pielii, ceea ce explică nuanţa albastră a pielii.
Familia a fost descoperită în anul 1958, atunci când unul dintre descendenţii familiei Fugate, Luke Combs, a fost nevoit să-şi ducă soţia la spital, iar doctorii i-au acordat lui mai multă atenţie decât femeii.
Medicii au ajuns la concluzia că pe lângă această culoare albastră a pielii, nu există şi alte probleme asociate bolii. "Era la fel de albastru ca lacul Louise într-o zi caldă de vară", a spus doctorul Charles H. Behlen în 1974 pentru publicaţia Tri-City Herald.
În 1980 s-a descoperit că dacă familia consumă un amestec de câteva substanţe preparate de medici, se revine la o culoare normală. Condiţia era ca substanţa "miraculoasă" să fie consumată zilnic.
Citește pe www.zf.ro: BREAKING. Ionuţ Dumitru, profesor ASE: România a depăşit Polonia la PIB per capita şi este peste Ungaria, Croaţia sau Grecia
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Boala care apare la un om dintr-un miliard. Povestea celor trei surori care suferă de "sindromul vârcolacului" - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe