- Home
- Life-Inedit
- TIMIŞOARA, (28.06.2017, 20:44)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO Şapte echipe de studenţi au creat maşinuţe inteligente, care pot comunica între ele în trafic
Şapte echipe formate din 35 de studenţi timişoreni au lucrat, timp de 17 săptămâni, la realizarea unor maşinuţe ale viitorului, care să poată comunica cu alte vehicule din trafic, cele mai bune proiecte fiind premiate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
195 afișări
Şapte echipe de studenţi au creat maşinuţe inteligente, care pot comunica între ele în trafic
VEZI GALERIA FOTO MAI JOS
Compania Continental Automotive a provocat studenţii de la Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnica din Timişoara să realizeze maşinuţe inteligente, care se conduc singure.
Astfel, în cadrul competiţiei „Ingeniously Continental” s-au înscris şapte echipe, formate din cinci studenţi fiecare, iar sub coordonarea unor mentori, au realizat maşinuţe care să poată comunica cu alte vehicule din trafic.
Fiecare echipă a avut ca temă dezvoltarea pe maşinuţele create a unui sistem de recunoaştere a semnelor rutiere şi control, iar miercuri, la sediul Continental Automotive din Timişoara, studenţii au concurat în cadrul probei finale. În cadrul acestei faze, maşinuţa creată trebuia să parcurgă o rută şi să se sincronizeze cu semnele de circulaţie, precum şi cu celelalte vehicule de pe traseu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
-
Supravieţuitorii prăbuşirii avionului Azerbaijan Airlines povestesc momentele terifiante. Zulfugar Asadov, însoţitor de bord: „Au fost trei bubuituri”
„Maşina noastră este capabilă să se descurce într-o intersecţie, adică să meargă aproape ca o maşină normală şi să comunice cu alte maşini. Are semnalizări, stopuri, care se comportă ca şi la o maşină adevărată. Ia şi curbele. A fost destul de greu să realizăm maşina, a fost o adevărată provocare, dar am învăţat foarte mult din asta, ceea e cel mai important. Am avut şi sprijinul mentorilor, dar am încercat să fim cât mai mult independenţi, ca să învăţăm lucruri”, a explicat Andrei Bulaichi, unul dintre studenţii înscrişi în competiţie.
„Maşina creată de noi e capabilă să citească tag-uri, să meargă drept, nu face viraje, transmite date, comunică. Am învăţat multe lucruri, pe electronică am învăţat să proiectez, să fiu cât mai eficient în alegerea componentelor", a povestit şi studentul Silviu Nicola.
Managerul general al Continental România, Christian von Albrichsfeld, a declarat că cel mai important este faptul că studenţii au învăţat cum se lucrează în echipă la un proiect adevărat, în cadrul competiţiei „Ingeniously Continental”.
„Studenţii au lucrat la un proiect adevărat, cinci studenţi au realizat un singur proiect. Cred că cel mai important e că au lucrat în echipă la un proiect adevărat, ca să înţeleagă cum lucrăm noi la nivel internaţional împreună. Studenţii au şansă să vină la internship, în vară, şi avem jocuri de muncă part-time pentru studenţi”, a precizat managerul Continental România.
Galerie foto
Echipa care a realizat cel mai bun proiect a fost premiată cu 6.000 lei, ocupanţii locului doi cu 3.200 lei, iar cei de pe locul trei au primit 1.600 lei.
Competiţia a fost desfăşurată pentru al patrulea an consecutiv.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe